Για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». 
 
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «το σημερινό δημοσίευμα οδηγεί το αναγνωστικό κοινό σε ανακριβή συμπεράσματα, καθώς διασπείρει -εν τέλει- αβάσιμες ειδήσεις».
 
Συγκεκριμένα, σχετικά με την αύξηση του μισθού της διευθύντριας της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, το υπουργείο διευκρινίζει ότι με κοινή υπουργική απόφαση (23/2/2017) διορθώνεται η εκ παραδρομής ταύτιση της θέσης του διευθυντή της αυτοτελούς υπηρεσίας με τη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης των υπόλοιπων υπηρεσιών. 
Επίσης, σημειώνει ότι ο νομοθέτης ήδη από το 2011 (νόμος 3907/2011) προέβλεψε τον καθορισμό των αποδοχών του προϊσταμένου της υπηρεσίας με κοινή υπουργική απόφαση, οι οποίες αντιστοιχούν με εκείνες του ειδικού γραμματέα.
 
Σχετικά με αναφορά στο ίδιο δημοσίευμα για αύξηση των θέσεων μετακλητών, ειδικών συμβούλων και αποσπασμένων υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνεται ότι «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων» με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (04/11/2015) ο αριθμός συνεργατών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώνεται ως εξής: 
οι μετακλητοί υπάλληλοι από τέσσερις αυξάνονται σε εννιά, οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες από τρεις αυξάνονται σε πέντε και οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα αυξάνονται σε 20.
 
«Με τη θέσπιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 4 Νοεμβρίου 2016 οι θέσεις που αρχικά εγκρίθηκαν για συνεργάτες του υπουργού ήταν λιγότερες από τον τελικό αριθμό συνεργατών που είχε ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών», αναφέρεται.
Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου 2017 και πάλι «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων» ο αριθμός συνεργατών του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώθηκε ως εξής: 
οι μετακλητοί υπάλληλοι από τέσσερις αυξήθηκαν σε έξι (έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις), οι ειδικοί σύμβουλοι από τρεις αυξήθηκαν σε οκτώ (κατειλημμένες είναι οι επτά θέσεις), ενώ οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα αυξήθηκαν σε 20 (κατειλημμένες είναι οι οκτώ θέσεις). 
Το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις