Το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ως αποστολέα το πακέτο με εκρηκτικά που απεστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο, το οποίο εξουδετερώθηκε από την γερμανική Αστυνομία.

 
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: 
Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον Γερμανό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.
Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.
Ως αποστολέας αναγράφεται:

Spyridon – Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece
Τα στοιχεία φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.
Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ. Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.
Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.
Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. 
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄ οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Αντίδραση Γεωργιάδη
“Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, του οποίου βιβλιοπωλείο στην Κηφισιά έγινε στόχος επίθεσης με γκαζάκια.
“Ήταν κανονικό τρομοκρατικό χτύπημα και φαντάζομαι θα ακολουθήσει και προκήρυξη”, δήλωσε. Μιλώντας στο ρ/σ Alpha, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η επίθεση συνδέεται με τη δημόσια υποστήριξη που εξέφρασε προς τον κ. Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων. 
 
“Ενοχλώ και θέλουν να με τρομοκρατήσουν, απειλούν τη ζωή μου αλλά δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, δεν μπορώ να ζήσω με τον τρόμο, η Δημοκρατία προχωράει”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι φοβάται η οικογένειά του και οι εργαζόμενοί του.  

Την επίθεση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Μείγμα ικανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες”
 
Σημειώνεται πως το δέμα περιελάμβανε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο παράληψης αλληλογραφίας του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα και διενεργούνται προκαταρκτικές έρευνες. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου αρνήθηκε να προβεί σε κάποιοι σχόλιο, λέγοντας ότι οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι “από την πρώτη έρευνα διαπιστώνουμε ότι το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων. Είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όταν θα το άνοιγαν”.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) ένας υπάλληλος του ταχυδρομικού γραφείου του υπουργείου παρατήρησε το ύποπτο πακέτο, καθώς παίρνοντας το από ακτίνες Χ διαπίστωσε ότι υπήρχαν καλώδια.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι ειδικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών εγκατέλειψαν το κτίριο και εκκενώθηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.

Η έρευνα διήρκεσε αρκετές ώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις