Εκτενές ρεπορτάζ για τον Αρτέμη Σώρρα φιλοξενεί το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, με τίτλο: «Ο Έλληνας θεός του λαϊκισμού».  
Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Αρτέμης Σώρρας, είναι ένας αυτοαπασχολούμενος τρισεκατομμυριούχος, πρώην παίκτης του ΝΒΑ και ιδιοφυΐα στην αεροναυπηγική, που πείθει τους Έλληνες ότι μπορεί να σώσει τη χώρα τους. Ένα μικρό πρόβλημα: είναι καταζητούμενος».
Και συνεχίζει: «Ο Σώρρας ισχυρίζεται ότι είναι ο κληρονόμος 40 μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, αξίας 145 τρισεκατομμυρίων ευρώ, αρκετά όχι μόνο για να εκμηδενίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αλλά και μερικών ακόμη κρατών και ότι διαθέτει ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου τα οποία έχει καταθέσει σε τράπεζες του Καναδά, που προτίθεται να χρησιμοποιήσει για να ξεπληρώσει το ιδιωτικό χρέος των υποστηρικτών του. 
Επίσης φέρεται να έχει πουλήσει διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στη NASA αλλά και να ήταν για μερικά χρόνια παίκτης στο NBA – κάτι που ο ίδιος διέψευσε όταν συνάντησε τον δημοσιογράφο του Foreign Policy ως αναληθές: 
«Δεν θα μπορούσα. Είμαι πολύ κοντός» δήλωσε, πριν ωστόσο ισχυριστεί ότι «η Παγκόσμια Ακαδημία μου απένειμε τον τίτλο του “Πιο Επικίνδυνου Οικονομικού Μυαλού στον Πλανήτη”».
​Ο δημοσιογράφος του FP επιχειρεί να ερμηνεύσει το πώς τόσοι Έλληνες πιστεύουν αυτά τα τεράστια ψέμματα, ακόμα και τώρα, που ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε για απάτη. «Έπειτα από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες είναι έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε. 
Με τις ελπίδες των Ελλήνων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διέγραφε το δημόσιο χρέος με «έναν νόμο και ένα άρθρο» να έχουν διαψευστεί και διαπιστώνοντας ότι όποιον και να ψηφίσουν η σκληρή λιτότητα είναι η πραγματικότητα με την οποία πρέπει να ζήσουν, ο Σώρρας βρήκε πρόσφορο έδαφος». 
«Αυτό παραμένει το αξιοθρήνητο μάθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που σκαρφάλωσε στην εξουσία, υποσχόμενο να βάλει τέλος στην οικονομική λιτότητα, μόνο και μόνο για να επιφέρει μεγαλύτερες δόσεις λιτότητας από οποιοδήποτε άλλο κυβερνών κόμμα στο παρελθόν» γράφει το περιοδικό.
Και προσθέτει: «Ο Αρτέμης Σώρρας δεν μπαίνει καν στον κόπο να υπαινιχθεί ότι έρχεται η ελάφρυνση του χρέους. Είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έχει αναγνωρίσει ότι η αντίθεση στη λιτότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ζήτημα ρητορικής και όχι πολιτικής».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις