Η κυβέρνηση είχε ενημερώσει τους πολίτες ότι θα έρθουν νέα μέτρα, βάσει της συμφωνίας του 2015, υποστηρίζει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά:
“Ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι θα έρθουν νέα, δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ή μείωση των συντάξεων. Αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις προσπαθούμε να λειάνουμε με την διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές” αναφέρει, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υπογράψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1% επί του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογητέας ύλης κατά 1% επί του ΑΕΠ.
“Τα μέτρα δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους”
Ο κ. Μπαλάφας δεν παραλείπει να εκφράσει την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα τελειώσει άμεσα αλλά με συμβιβασμούς. Παράλληλα, εκτιμά πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους.
“Τα μέτρα θα θίγουν ένα τμήμα τη μεσαία τάξη και όχι τους μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Οι περικοπές στις συντάξεις θέλουμε να ισχύσουν το 2020, 2021 και 2022 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα.
“Θα ψηφίσουν τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”
Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίζεται βέβαιος πως σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. 
“Είμαι απόλυτος σε αυτό. Και η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα μέτρα”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις