Ένταση μεταξύ βουλευτή ΚΚΕ και Ευρωπαίας Επιτρόπου

Ένταση μεταξύ βουλευτή ΚΚΕ και Ευρωπαίας Επιτρόπου
Θερμό επεισόδιο απειλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο και την Ευρωπαία Επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου. Αφορμή ήταν η φράση του βουλευτή για την "υποκρισία" της ΕΕ, που η κ. Κρέτσου εξέλαβε προσωπικά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε για την υποκριτική στάση της ΕΕ όσον αφορά στο θέμα του μεταναστευτικού. Όμως, η κ. Κρέτσου, ακούγοντας τη μετάφραση, θεώρησε ότι η λέξη αφορά την ίδια. 

Έτσι σε υψηλούς τόνους απάντησε στον βουλευτή ότι δεν δέχεται να την προσβάλουν και να την αποκαλούν υποκρίτρια.

Μάλιστα, η Επίτροπος, που κατάγεται από τη Ρουμανία, σημείωσε: «Δεν πιστεύω στον κομμουνισμό, παλιά στη Ρουμανία μπορούσες να δεις μόνο δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση. Για χώρες σαν τη δική μου, η ΕΕ είναι η μόνη διέξοδος. Το να μιλάμε για σκλαβιά και δουλεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απολύτως αναληθές και ψευδές. Δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλουν» κατέληξε. 

Αμέσως τον λόγο πήρε ο κ. Καραθανασόπουλος για να δηλώσει ότι η λέξη υποκρίτρια δεν αφορούσε την ίδια αλλά τη στάση της ΕΕ σε διάφορα θέματα και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλει την Επίτροπο.

Μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. η κ. Κρέτσου και ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησαν κατ' ιδίαν και έτσι η παρεξήγηση λύθηκε.