Μαθήματα σε ένα “κινητό σχολείο”, ζογκλερικά και ισορροπιστικά εδάφους αλλά και εργαστήρι γκράφιτι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παιδιά που θα βρεθούν, σήμερα το απόγευμα, στον Λευκό Πύργο και θα συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης που διοργανώνονται στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα παιδιά στο δρόμο.

Από τις 17:00 έως τις 20:00, η ΜΚΟ PRAKSIS και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλούν το κοινό να γνωρίσει από κοντά το “Mobile School”, να παρακολουθήσει ένα εργαστήρι “Κοινωνικού Τσίρκου” και να συμμετάσχει σε μαθήματα γκράφιτι.

“Στην ουσία πρόκειται για μια εκδήλωση που στοχεύει στην αύξηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα παιδιά στον δρόμο” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Καζάκης από την PRAKSIS.

Αλλωστε, το “Mobile School” δημιουργήθηκε από έναν βελγικό οργανισμό για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον ενώ στην Ελλάδα την λειτουργία του έχουν αναλάβει η ΑΡΣΙΣ με την PRAKSIS.

Παράλληλα, στην εκδήλωση, εθελοντές καλλιτέχνες γκράφιτι θα δείξουν τα… μυστικά της τέχνης τους, ζωγραφίζοντας σε μεγάλους καμβάδες και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τα παιδιά στο δρόμο.

Οσον αφορά τα ζογκλερικά, όπως εξηγεί η υπεύθυνη του “Κοινωνικό Τσίρκου” της ΑΡΣΙΣ Μαριάνθη Μότα, συνδυάζονται η ψυχαγωγία με την εκπαίδευση και η τέχνη του τσίρκου χρησιμοποιείται ως εργαλείο επαφής με ανθρώπους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις