Με την ένδειξη «ανεξιχνίαστος» παραμένει ο φάκελος της άγριας δολοφονίας 23χρονου Αλβανού, που αποκαλύφθηκε πριν από 19 χρόνια, όταν το πτώμα του βρέθηκε απανθρακωμένο σε δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας.
Ο άνθρωπος που κάθισε στο εδώλιο για το στυγερό έγκλημα αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία προηγουμένως είχε εισηγηθεί την αθώωση του 54χρονου κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών.
Η υπόθεση που αναβίωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ. Για πολλά χρόνια η ταυτότητα του δολοφονημένου άνδρα παρέμενε άγνωστη, καθώς, η σορός του, εκτός από καμένη, ήταν φαγωμένη από ζώα, ενώ έλειπαν τμήματα των χεριών του.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο παθών είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγητικό όπλο και πιθανολογήθηκε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο απ’ εκείνο όπου βρέθηκε το πτώμα του.
Μόλις πριν από 1,5 χρόνο, ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χάρη σε ηλεκτρονικό σύστημα αντιπαραβολής παλαμικών αποτυπωμάτων, κατάφερε να ταυτοποιήσει το θύμα. Επρόκειτο για 23χρονο, σεσημασμένο από το Σεπτέμβριο του 1996 για υπόθεση ναρκωτικών.
Ένα «ορφανό» αποτύπωμα που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του νεαρού Αλβανού και ειδικότερα σε λευκή κολλητική ταινία πάνω σε νάιλον σακούλα, ήταν αυτό που – κατόπιν δακτυλοσκοπικής εξέτασης – κατέστησε κατηγορούμενο τον 54χρονο Έλληνα. Υπό αυτές τις συνθήκες ακολούθησε, το Φεβρουάριο του 2016, η σύλληψη και η προφυλάκισή του.
Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Ομολόγησε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 23χρονο κι ότι τον φιλοξενούσε κατά καιρούς στο σπίτι του, αλλά διέκοψαν τη σχέση τους πριν το θύμα «εξαφανισθεί».
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο δράστης ή οι δράστες τους εγκλήματος προέρχονται από κύκλωμα διακίνησης ινδικής κάνναβης, το οποίο – όπως επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία – εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια του 23χρονου, όταν εκείνος έδωσε πληροφορίες στην Αστυνομία για τη δράση των διακινητών.
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο αποτύπωμα ανέφερε ότι ο ίδιος εργαζόταν την επίμαχη περίοδο σε βιοτεχνία ενδυμάτων και λόγω της δουλειάς χρησιμοποιούσε κολλητικές ταινίες για τη συσκευασία ρούχων. Πιθανότατα, όπως πρόσθεσε, το θύμα να έκανε χρήση της συγκεκριμένης ταινίας για να συσκευάσει ναρκωτικά.
Ακόμη, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε μη ταυτοποιημένα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν πάνω σε τμήματα της κολλητικής ταινίας, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ελλείψει ευκρινών και επαρκών χαρακτηριστικών, κρίθηκαν ακατάλληλα προς αξιοποίηση κατά την εργαστηριακή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ..
Οι παραπάνω ισχυρισμοί φαίνεται ότι έπεισαν δικαστές και ενόρκους που ομόφωνα (με ψήφους 7-0) αποφάσισαν να αθωώσουν τον 54χρονο, με συνέπεια να αποφυλακιστεί μετά την 15μηνη προσωρινή του κράτηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις