Για ληστείες και απάτες κατ΄εξακολούθηση, συνελήφθη, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 37χρονος. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση του συλληφθέντα ξεκίνησε, στην Αττική, από τον Ιούνιο του 2016, οπότε προσποιούμενος των πωλητή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα του, στα οποία τους υποσχόταν την πώληση ανάλογων συσκευών σε χαμηλές τιμές και τους έπειθε να τον συναντήσουν σε προκαθορισμένο τόπο και χρόνο.
 
Όταν συναντούσε τα θύματά του, αρχικά απαιτούσε την προκαταβολή χρηματικού ποσού, με την υπόσχεση να τους παραδώσει τις συσκευές που του είχαν ζητήσει. Μόλις έπαιρνε, όμως, τα χρήματα, διέφευγε με Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του
Σε περίπτωση που οι παθόντες δεν επιθυμούσαν να προκαταβάλλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, απαιτώντας να δουν πρώτα τις συσκευές, τότε ο κατηγορούμενος με την απειλή όπλου ή μαχαιριού τους αφαιρούσε τα χρήματα που είχαν πάνω τους.
 
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις ληστείες και δυο απάτες. Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης, ενώ παράλληλα παραβίασε περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις