Την επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος. 
Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, “σύμφωνα με προεδρικές πηγές”, μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης που απέρριψαν την έκδοση των 8 Τούρκων λανθασμένες, ζητώντας του να λάβει μέτρα για να “λύσει” το ζήτημα της έκδοσης τους.
Σύμφωνα με όσα επίσης μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την αύξηση των επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο που μένει ο Ερντογάν στο Πεκίνο, συζητήθηκε και η ένταση στο Αιγαίο και φέρεται να συμφωνήθηκε ότι η επίλυση των προβλημάτων μόνο μέσω διαλόγου μπορεί να επιτευχθεί.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας να γίνει τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις