Στο Άδενδρο τα τρία μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για να κάνουν επιτόπιο έλεγχο, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως ανέφερε ο ΓΓ του υπουργείου, Θάνος Βούρδας.
“Είμαστε στη φάση της πλήρους διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος” ανέφερε ο κ. Βούρδας και χαρακτήρισε το δυστύχημα “πολύ δύσκολο, πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό”. 
Τόνισε δε, ότι, “μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι πρέπει να μας έχει δοθεί η πρώτη εκτίμηση του πορίσματος της επιτροπής”.
Η κυκλοφορία –τόνισε ο κ. Βούρδας– διεξάγεται με μονή γραμμή (σ.σ. από την εναλλακτική γραμμή που υπάρχει), διότι, όπως σημείωσε, “πρώτα πρέπει να απομακρυνθεί σταδιακά ο συρμός και αυτό έχει, ήδη, ξεκινήσει. Από σήμερα το πρωί βρίσκονται γερανοί στο σημείο, προκειμένου να απομακρυνθεί σταδιακά ο συρμός”.
“Ένα κομμάτι του συρμού είναι μέσα στο κτίριο, θα συνοδευτεί και με την κατάρρευση του κτιρίου. Υπάρχουν ειδικοί μηχανικοί, έχει ειδοποιηθεί και η ΓΑΙΑΟΣΕ για να δούμε τον τρόπο που θα γίνει η κατάρρευση του σπιτιού για να μην υπάρχουν προβλήματα. Αυτό θα γίνει εντός της ημέρας. Ταυτόχρονα οι γερανοί είναι εκεί για την απομάκρυνση των συρμών και τη μεταφορά τους στα μηχανοστάσια. Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται να αποκατασταθεί η γραμμή και στο επόμενο δεκαήμερο να αποκατασταθεί και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής”, επισήμανε.
Στόχος –υπογράμμισε ο κ. Βούρδας– είναι μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις