«Η κυβέρνηση προκαλεί τον ελληνικό λαό, συνεχίζει αταλάντευτα την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική της και εργάζεται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε: 
«Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι το τέταρτο μνημόνιο, είναι ένα θανατηφόρο μείγμα για την εργατική τάξη, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, λαϊκές οικογένειες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, που πατάει πάνω στα προηγούμενα μνημόνια».
 
Επίσης, σημείωσε ότι «τα μέτρα είναι μόνιμα και ήρθαν για να σημαδέψουν τα λαϊκά στρώματα». Ειδικά για τις συντάξεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι συνεχίζει και ολοκληρώνεται το «έκτρωμα Κατρούγκαλου», με νέες μειώσεις που συνιστούν τη χαριστική βολή για τους συνταξιούχους. 
Όπως τόνισε, οδηγούμαστε σε συντάξεις φτώχειας και εξαθλίωσης, καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης και ανοίγει ο δρόμος για την επέλαση των ιδιωτικών συντάξεων. 
«Πολλές θα είναι οι μειώσεις από τη μείωση των επιδομάτων, από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, από τη μείωση του αφορολόγητου», επισήμανε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και μία σειρά άλλων μέτρων, είναι τα προαπαιτούμενα για την επίτευξη των πλεονασμάτων.
 
Αλλά και για τα μέτρα στο πεδίο της εργασίας κατήγγειλε ότι προχωρούν στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς για την εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών ομίλων και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε «στάχτη στα μάτια τα αντίμετρα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κάνει αναδιανομή της φτώχειας.
«Μέσα από τα αντιλαϊκά μέτρα θα προκύψει το ματωμένο πλεόνασμα», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για ψευδοεπιδοματική πολιτική και πολιτική των συσσιτίων.
 
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι μετά την ψήφιση αυτών των μέτρων ανοίγει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, ο κ. Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει ως πότε η εργατική τάξη πρέπει να πληρώνει για ένα χρέος, για το οποίο δεν ευθύνεται, την ίδια ώρα που θα λαμβάνονται μέτρα ώστε να δοθεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους και να δημιουργηθεί νέο πεδίο για την κερδοφορίας τους.
 
Αναφέρθηκε, όμως, και στη ΝΔ, για την οποία είπε ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, διότι η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις