Τραυματισμό 14χρονης με αφορμή το διαδικτυακό επικίνδυνο παιχνίδι της “Μπλε Φάλαινας” εξετάζουν οι αρχές, αφού καθηγήτρια στην Τούμπα Θεσσαλονίκης αντιλήφθηκε πως η μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της και το κορίτσι της αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι.
Ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η ηλεκτρονική δίωξη.
Το περιστατικό κατήγγειλε και περιέγραψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος. Όπως προέκυψε η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλα 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες
Θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε πριν λίγες ημέρες 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη
Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω FB από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. 
Αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.  
Η διαδικτυακή παγίδα ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, κι έκτοτε πήρε μεγάλη έκταση. 
Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες
Η δυσκολία των προκλήσεων κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία του παίκτη
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον σταθμό ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων.  Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.  

Έκκληση από τη μητέρα της 15χρονης
Μιλώντας προ ημερών στο Πρώτο Θέμα, η μητέρα της 15χρονης δήλωσε: “Θέλω μόνο να σώσω το παιδί μου, μονάχα αυτό. Να ξαναβρεί το δρόμο του και να ζήσει μια ήσυχη ζωή”. Το site δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες με τα τραυματισμένα μέλη του παιδιού.
Το κορίτσι είπε στη μητέρα του ότι ο διαχειριστής του παιχνιδιού την είχε προτρέψει να καταναλώσει και μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών, αλλά εκείνη πήρε μόνο δύο.  
Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το παιχνίδι

Πηγή: 
Ράδιο Θεσσαλονίκη και protothema.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις