Αναντίρρητα, ένας από τους πλέον πρόσφορους τρόπους να ζωντανέψουμε το καθιστικό του σπιτιού είναι το τραπεζάκι καθιστικού που θα επιλέξουμε.

Πώς θα μας φαινόταν, όμως, αν είχαμε τη δυνατότητα να διακοσμήσουμε το χώρο με ένα τραπεζάκι στην επιφάνεια του οποίου είναι ενσωματωμένοι ποταμοί και λίμνες; Από γυαλί;

Ο Γκρεγκ Κλάσεν (Greg Klassen) είναι επιπλοποιός και εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον στις βορειοδυτικές περιοχές των ΗΠΑ, που βρέχονται από τον Ειρηνικό.

Λόγω της σχέσης του με ένα τοπικό πριονιστήριο ξυλείας, έχει πρόσβαση σε κομμάτια ξύλου που πετιούνται ως άχρηστα. Παίρνει, επίσης, ξύλο από δέντρα που σαπίζουν.

Σχεδιάζει τραπεζάκια καθιστικού (αλλά και γραφεία) μιμούμενος τις πριονωτές όχθες υδάτινων σωμάτων της περιοχής, των λιμνών και των ποταμών.

Τα συμπληρώνει με κομμένα στο χέρι τμήματα γυαλιού τα οποία διατρέχουν, στο μέσο της, την πάνω επιφάνεια των γραφείων και τραπεζιών. Αίφνης, τα έπιπλά του αποκτούν τη φυσική δύναμη ποταμών και λιμνών. Δεν είναι τυχαίο το όνομα της σειράς επίπλων του: «Η σειρά “Ποταμός”».

Ο ευφάνταστος επιπλοποιός έχει πτυχίο θεολογίας.
Εξηγεί: «Προσπαθώ να παντρέψω τη φυσική ομορφιά του ξύλου με τη δεξιοτεχνία του δημιουργού. Όταν αυτά τα δύο συναντιούνται, ένα κομμάτι (σ.σ.: έπιπλο) μπορεί πραγματικά να τραγουδήσει!»

Τα «τραγούδια» του Γκρεγκ Κλάσεν μπορούμε να τα ακούσουμε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Βασίλης Τσεκούρας