“Εξαιρετικά αντιδημοφιλή ηγέτη” χαρακτηρίζει το περιοδικό Time τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας μάλιστα το όνομά του, μεταξύ άλλων, δίπλα σε εκείνα του Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας, του Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας, του Τζέικομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και του Νατζίμπ Ραζάκ της Μαλαισίας, σε άρθρο του με τίτλο “Οι 5 ηγέτες που είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ“.
Στο άρθρο, σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Ο Τσίπρας εξακολουθεί να πέφτει σε ποσοστά δημοφιλίας, καθώς αναγκάστηκε να αποδεχτεί κι άλλα μέτρα λιτότητας προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα”.
“Η μαχητική ρητορική και η αντικαθεστωτική στάση του Τσίπρα τον καθιστούν ως τον μοναδικό ελληνα πολιτικό που κατάφερε να περάσει εξαντλητικά μέτρα λιτότητας δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίδραση από το λαό”, τονίζει το άρθρο, καταλήγοντας με νόημα πως “μερικές φορές, οι δημοκρατίες χρειάζονται αντιδημοφιλείς ηγέτες [σαν τον Τσίπρα]”.
Βενεζουέλα: Νικολάς Μαδούρο
Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η χώρα της αμερικανικής ηπείρου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απομονωμένη και με τον εμφύλιο να βρίσκεται προ των πυλών.
Βραζιλία: Μισέλ Τεμέρ
Πάνω από τον Μαδούρο είναι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος κατηγορείται για σκάνδαλα διαφθοράς, την ίδια στιγμή που στη μεγάλη χώρα της Λατινικής Αμερικής τα ποσοστά της φτώχειας είναι εξαντλητικά και η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Νότια Αφρική: Τζέικομπ Ζούμα
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, σε πρόσφατη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε, συγκέντρωσε ένα ποσοστό αποδοχής λίγο πάνω από το 20%. Πάνω από το 70% των Νοτιοαφρικανών δήλωσαν ευθέως ότι επιθυμούν να παραιτηθεί και να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Μαλαισία: Νατζίντ Ραζάκ
Ο πρωθυπουργός Νατζίντ Ραζάκ ανέλαβε την εξουσία το 2009. Την ίδια χρονιά ξέσπασε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, ήταν δώρο της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Ο κόσμος, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και εκμετάλλευσης, αντέδρασε, ζητώντας την αποχώρησή του, κάτι που ωστόσο, δεν ασπάστηκε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις