Ξένα ΜΜΕ αναμεταδίδουν την είδηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα, στο οποίο τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ενώ συνδέουν την επίθεση με τα δέματα – βόμβες που εστάλησαν τον Μάρτιο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το BBC γράφει ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Μάιο του 2012, σε μία περίοδο πολιτικής και οικονομικής ταραχής για τη χώρα, αλλά και ότι ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Προστίθεται ότι τον Μάρτιο ένα δέμα – βόμβα εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ, στο Παρίσι και ότι τραυματίστηκε μία υπάλληλος, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, ένα ανάλογο δέμα με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε εξουδετερώθηκε στο Βερολίνο. Για την επίθεση την ευθύνη είχαν αναλάβει οι “Πυρήνες της Φωτιάς“.
Επίσης η βρετανική Independent, υπενθυμίζει ότι προ λίγων ημερών ένας φάκελος με σφαίρες θα παραδιδόταν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο εντοπίστηκε σε γραφείο των ΕΛΤΑ.  
Σύμφωνα με το Russia Today, ο πρώην πρωθυπουργός έχει εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Οι γιατροί δεν ανησυχούν για τη ζωή του, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για το πόσο έχει επηρεαστεί η όρασή του, γράφει.
Τις πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις για το χτύπημα, περιγράφει η γαλλική Figaro. Σημειώνει ότι ο υπουργός Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων έκανε λόγο για μια “πράξη μίσους”. “Είμαστε σοκαρισμένοι, θέλω να καταδικάσω αυτή την πράξη μίσους” δήλωσε ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, προστίθεται.
Στο γεγονός πως δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής αλλά και στην ιστορία των δεμάτων – βομβών, αναφέρεται η Parisien
Με σύντομο κείμενο αναφέρεται στην είδηση το site της γερμανικής ραδιοφωνίας.
Το γερμανικό Focus γράφει ότι αξιωματούχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δήλωσε πως δεν είναι βαριά τραυματισμένος και ότι έχει γίνει γνωστό πως φέρει τραύματα στο στομάχι, στα πόδια και τα χέρια.
 
Επίσης, σημειώνει ότι οι ελληνικές αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια τρομοκρατική οργάνωση και πιθανώς η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και υπενθυμίζει πως η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τρομο-δέματα και στο παρελθόν.
Αναλυτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η ιταλική Reppublica, αναφέροντας όλες τις πολιτικές αντιδράσεις και το πλήρες βιογραφικό του κ. Παπαδήμου, ενώ “στέκεται” στην πρωθυπουργική του θητεία, κατά την οποία εγκρίθηκε το δεύτερο δανειακό “πακέτο” προς την Ελλάδα, μετά το πρώτο Μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται πως πολιτικοί στην Ελλάδα είναι “στόχοι” αναρχικών και τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι αυτή την περίοδο επικρατεί κοινωνική αναταραχή λόγω των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή.  
Εν συντομία, αν και “ψηλά” στην ατζέντα της επικαιρότητας, παρουσιάζει το θέμα η ιταλική Rai.
Πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ έχει η ιταλική Il sole 24 ore η οποία μάλιστα κάνει λόγο για “δυνάμεις που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα”. Αναφέρεται επίσης, στην πρωθυπουργία Παπαδήμου, μετά την περιβόητη Σύνοδο των Καννών και την πτώση Παπανδρέου με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα και το πώς η χώρα οδηγήθηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση – με τη βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ και στην ισπανική El Pais που αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει γνωστά, στα μηνύματα του πρωθυπουργού και των αρχηγών για το χτύπημα καθώς και ότι προηγούμενες επιθέσεις σε πολιτικούς έχουν γίνει από οργανώσεις όπως οι “Πυρήνες”. Για την οργάνωση, αναφέρει πως η γέννησή της συνέπεσε με τις ταραχές του Δεκέμβρη του 2008, που είχαν ως αφορμή την δολοφονία του 14χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Για τον δε Λουκά Παπαδήμο, αναφέρει πως έπαιξε τον ίδιο πολιτικό ρόλο με τον Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όταν έπεσε η κυβέρνηση του δεύτερου.  
      
Επιμέλεια: Ντίνα Μιχαλοπούλου
   
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις