Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η πορεία στο Μενίδι για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν πρώτα στην πλατεία Καράβου με κεντρικό σύνθημα: “Μάριος Δημήτριος 11 χρονών αυτός είναι ο ήρωας του Δήμου Αχαρνών” και είχαν ως αρχική κατεύθυνση το 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών. 
Ωστόσο η πορεία διασπάστηκε κι ένα μέρος της κινήθηκε προς τον καταυλισμό των Ρομά, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν αφού μπροστά είχαν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ. 
Στη συνέχεια ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές και κατευθύνθηκαν προς την Αττική οδό. Ως μια συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας, διέκοψαν την κυκλοφορία στην Αττική οδό, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, για μισή ώρα περίπου στο ύψος της 7ης εξόδου.
Επισημαίνεται ότι την Τρίτη οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ την Τετάρτη εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων δημιουργία νέων υπηρεσιών και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι.
Εικόνες από την Αττική Οδό
Πορεία στο κέντρο της πόλης


Προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της πορείας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις