Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος “Παραιτηθείτε” και έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα.
Μετά τις 21.30 άρχισε η σταδιακή αποχώρηση του κόσμου από τη συγκέντρωση.  Οι διοργανωτές έκαναν έκκληση σε όσους παρέμεναν, να συνεχίσουν τη διαδήλωση μπροστά από τη Βουλή, προκειμένου να μην διακόπτεται η κυκλοφορία.
Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι, που γύρω στις 20:30 αριθμούσαν περί τις 5.000, βρίσκονταν στην λεωφόρο Αμαλίας. 
Κεντρικό σύνθημα το “Παραιτηθείτε”. Υπήρχε επίσης ένα μεγάλο πανό που έγραφε: Ψέμα Διαπλοκή Τσίπρας – Όχι άλλο
Από τα μεγάφωνα ακούγονταν δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών, που σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελούν “δούλεμα” της κυβέρνησης προς τους πολίτες.
Ελάχιστοι πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες ή σημαίες της ΕΕ.

Φωτορεπορτάζ του nooz

“Ζητάμε να υπάρχει μια κυβέρνηση που να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις.  Καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο πλευρό μας” ανακοίνωσαν οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές ζητούν μεταξύ άλλων:
– Σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και χωρίς τις άκριτα “τυφλές” υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα Μνημόνια πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα “Δικά τους Παιδιά” για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.
– Δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα. 
– Άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. 
– Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.
“Υπάρχουμε όλοι εμείς και θα μας δείτε” απαντούν οι “Παραιτηθείτε” στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι “ο κόσμος έβγαινε τότε στους δρόμους και σήμερα δεν βγαίνει”, ως απόδειξη ότι η κυβέρνησή του έχει την αποδοχή και την κατανόηση των πολιτών. 
Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις