Η λήξη της συνεργασίας του γαλλικού οίκου μόδας Courreges και του σχεδιαστικού διδύμου Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant ανακοινώθηκε χθες με δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζεται ότι πρόκειται για κοινή απόφαση των δύο πλευρών.

Οι σχεδιαστές, Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant, ήταν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Courreges τα τελευταία δύο χρόνια κατορθώνοντας να εκσυγχρονίσουν τον οίκο μόδας που ίδρυσε ο André Courrèges το 1961.

Η συλλογή τους για τον χειμώνα του 2017 είναι η τελευταία που σχεδίασαν για τον οίκο.

Ο François Le Ménahèze, που ορίστηκε πρόεδρος της Courrèges τον Απρίλιο του 2017, θα ανακοινώσει τον διάδοχό τους, εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση.

Οι Vaillant και Meyer γνωρίστηκαν το 2009 και δημιούργησαν μαζί τη φίρμα Coperni Femme (το όνομά προέρχεται από τον Κοπέρνικο, μαθηματικό και αστρονόμο που ανακάλυψε ότι ο ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος) και έλαβαν για την πρώτη τους συλλογή το βραβείο ANDAM. Άφησαν ωστόσο το προσωπικό τους project στην άκρη για να αφοσιωθούν στην αναβίωση του Courrèges με αποστολή τη διεύρυνση της γαλλικής κυρίως καταναλωτικής του βάσης.

Όταν οι Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant παρουσίασαν την πρώτη τους συλλογή για τον Courrèges στην Opéra Bastille στο Παρίσι στα τέλη του 2015, χαιρετίστηκε ως επανεκκίνηση του οίκου.

Ο θρυλικός σχεδιαστής André Courrèges ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Coqueline Barrière τον οίκο υψηλής ραπτικής το 1961. Πρότεινε το πρωτοποριακό για την εποχή μίνι ταυτόχρονα με τη Βρετανίδα Μέρι Κουάντ και μια mod-φουτουριστική αισθητική με τολμηρές γραμμές, τετραγωνισμένες, γεωμετρικές φόρμες, τα φορέματα σε γραμμή «Α» με ανοίγματα και τις λευκές μπότες πάνω από τον αστράγαλο.

Πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 μετά από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις