Το “πράσινο φως” στην κλήρωση σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, που περιλαμβάνεται στο σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος, ανάβει το ΣτΕ.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, η διαδικασία κρίνεται νόμιμη, «εν όψει του ότι δεν αντίκειται στην εξουσιοδότηση του άρθρου 4 παράγραφος 11 του νόμου 1566/1985″ ο οποίος αφορά στη δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας στη γνωμοδότησή του ζητεί σαφέστερο προσδιορισμό ως προς το τι θα ισχύσει για τον εκκλησιασμό καθώς θεωρεί πως η  ρύθμιση «είναι ατελής».
«Η έλλειψη σχετικής πρόβλεψης και εν γένει απουσία καθορισμού συγκεκριμένων κριτηρίων για τη λήψη της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, καθιστά αόριστη τη ρύθμιση, διότι επιτρέπει είτε χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού είτε, αντιθέτως την πραγματοποίηση εκκλησιασμού καθ’ υπέρβαση του εκπαιδευτικώς προσηκόντως μέτρου. Επομένως, η ρύθμιση αυτή πρέπει να συμπληρωθεί, ώστε να καταστεί ορισμένη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας αποδίδει σε “κιτρινισμό” όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί πρόθεσης κατάργησης του εκκλησιασμού. (διαβάστε αναλυτικά)
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις