Η Rémy Martin έχει παρουσιάσει την πρώτη έκδοση από τη σειρά Louis XIII Time Collection στο Χονγκ Κονγκ με τίτλο ‘The Origin – 1874’, στην εκπληκτική τιμή των HK$62,800 (US$8,028)!

Το Cognac, που παρουσιάζεται σε ένα exclusive decanter, είναι το κλασικό μίγμα Louis XIII από περισσότερα από 1.200 eaux-de-vie που προέρχεται αποκλειστικά από την περιοχή Grande Champagne. Έχει το όνομα ‘The Origin – 1874’ ως αφιέρωμα στο αρχικό decanter που δημιουργήθηκε το 1874.
Με την κάθε έκδοση να θέτει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας, το «The Origin – 1874» είναι το πρώτο από μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων, που αντιπροσωπεύουν βασικά ορόσημα στην ιστορία της μάρκας και θα κυκλοφορούν κάθε δύο χρόνια.
Ο σχεδιασμός του decanter βασίζεται στο σχεδιασμό των πρώτων αποσταγμάτων που χρησιμοποιήθηκαν πριν από 142 χρόνια, από τη στιγμή που ο Paul-Émile Rémy Martin αγόρασε μια παλιά φιάλη που έφερε στο φως από το χωράφι του, ένας αγρότης στο Jarnac, σύμφωνα με την εταιρεία.
Εμπνευσμένος από το εντυπωσιακό σχήμα του και τα βασιλικά μενταγιόν fleur-de-lys, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καράβι στην εικόνα του για ένα ειδικό κονιάκ που φτιάχτηκε μόνο με τα πολύ παλαιότερα και σπανιότερα eaux-de-vie από την Grande Champagne.
Αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του decanter περιλάμβαναν 13 dentelle αιχμές (και όχι τις συνηθισμένες 10 αιχμές που χρησιμοποιούνται σήμερα) και ένα μοναδικό πώμα υπό μορφή ανεστραμμένου decanter (αντί για fleur-de-lys). Η σφραγίδα του αυχένα και του δακτυλίου είναι σε χρυσό χρώμα σαμπάνιας, αποκλειστικά για αυτή την έκδοση.
Ο Ludovic du Plessis, παγκόσμιος εκτελεστικός διευθυντής του Louis XIII, σχολίασε: “Οι μεγαλύτερες ιστορίες συχνά έχουν ταπεινή αρχή και η δική μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήταν το 1874 και ένα νέο, αλλά πολύ παλιό Cognac γεννήθηκε. Μια αληθινή πράξη ιδιοφυΐας, που βρίσκεται μέσα σε ένα decanter, τόσο αλάνθαστο,που έχει διατηρηθεί το ίδιο πέντε αιώνες και εξακολουθεί μέχρι σήμερα.
“Το” Origin – 1874 “σηματοδοτεί μία από τις στιγμές ορόσημο της συναρπαστικής ιστορίας του Louis XIII και θα γίνει μέρος της δικής σας προσωπικής κληρονομιάς και ιστορίας”.
Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στο Remembers Wines & Spirits Flagship Store στο Wanchai.
Πηγή: krasiagr.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις