Η σχεδιάστρια Odile Soudant κατηγορεί τον Brad Pitt για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του φωτισμού στις εγκαταστάσεις του Château Miraval στην Προβηγκία.
Όπως αποκαλύφθηκε, τον Απρίλιο, ο Pitt καταδικάστηκε να καταβάλει 467.000 λίρες, μετά από προσφυγή της σχεδιάστριας φωτισμού Odile Soudant σε δικαστήριο του Παρισιού. Η σχεδιάστρια κατηγόρησε τον Pitt ότι κατέστρεψε την επιχείρησή της αφού φέρεται να μην πλήρωσε για δαπανηρές αρχιτεκτονικές εργασίες στο chateau Miraval.
Ο Pitt και η Angelina Jolie αγόρασαν το Château Miraval του 17ου αιώνα, το 2011 για $ 60 εκατομμύρια και παντρεύτηκαν εκεί τρία χρόνια αργότερα. Λίγο μετά την αγορά, o Pitt προσέλαβε την Judant και την εταιρεία της, Lumieres Studio, να φροντίσει για το φωτισμό του κτήματος.
Ο Pitt ηθελε να εκμεταλλευτεί το φυσικό φως που πλημμύριζε το κτήμα και είχε εμμονή με αυτό. Ο ηθοποιός σταμάτησε να πληρώνει για το έργο μετά από τρεισήμισι χρόνια, σύμφωνα με την Soudant, που συνέχισε να εργάζεται για το έργο προφανώς χωρίς πληρωμή.
Ο δικηγόρος του Pitt ισχυρίζεται ότι το έργο υπερκεράστηκε και ήταν υπερβολικό – κάποια περίοδο υπήρχαν 17 άνθρωποι που εργάζονταν αποκλειστικά για τον φωτισμό στο κτήμα!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Pitt, η σχεδιάστρια πληρώθηκε με 4 εκατομμύρια ευρώ για δουλειά που δεν ολοκλήρωσε, ποσό που αυτή ισχυρίζεται ότι «είναι φουσκωμένο».
Όταν ο δικαστής έστειλε στον Pitt μια προειδοποιητική επιστολή ζητώντας να του καταβληθεί αυτό που του οφειλόταν, απαγορεύτηκε η είσοδός της στο ακίνητο. Τον Απρίλιο, ο Pitt καταδικάστηκε να καταβάλει € 565.000, συμπεριλαμβανομένων € 300.000 σε απλήρωτους λογαριασμούς και € 60.000 για ζημία στην εικόνα και τη φήμη της.
Τώρα μάχονται για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό φωτισμού του Miraval. Η σχεδιάστρια ισχυρίζεται ότι είναι δημιουργία της και ο Pitt ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του σχεδιασμού.
“Είναι η δουλειά μου, οι δημιουργίες μου. Είναι σαν να έκοψαν το χέρι μου “, δήλωσε η Soudant, απογοητευμένη από το γεγονός ότι δεν μπορεί να συμπεριλάβει το έργο στο χαρτοφυλάκιο του Lumieres Studio.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Pitt, ο ηθοποιός έχει προσωπικά σχέδια που αποδεικνύουν ότι πολλές από τις ιδέες σχετικά με τις φωτεινές εγκαταστάσεις του Miraval προήλθαν από αυτόν.
Το Château Miraval βρίσκεται στα appellations Côteaux Varois-en-Provence και Côtes de Provence. Αποδεικνύοντας πόσο ισχυρή είναι μια ένωση διασήμων προσώπων, τα πρώτα 6.000 μπουκάλια του Miraval Rosé 2012 εξαντλήθηκαν σε πέντε ώρες. Ήταν ένα μείγμα από Grenache, Syrah, Cinsault και Rolle και το κρασί έγινε το πρώτο ροζέ που εμφανίστηκε στην ετήσια Top 100 λίστα του Wine Spectator με τα πιο συναρπαστικά κρασιά της χρονιάς.
Το κτήμα παράγει επί του παρόντος τρία κρασιά: ένα ροζέ και δύο λευκά, ενώ ετοιμάζει ένα κόκκινο Provence φτιαγμένο από Syrah, Mourvèdre και Cabernet Franc.
Η τελευταία κυκλοφορία του Miraval είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας που παράγεται από ένα μίγμα ελιών που καλλιεργούνται στο κτήμα και βιολογικές ελιές που καλλιεργούνται σε παρόμοια, υψηλής ποιότητας terroirs.
Τον Μάρτιο, ο Marc Perrin, ιδιοκτήτης του Château de Beaucastel στο Rhône, ο οποίος παράγει τους οίνους Miraval σε συνεργασία με τους Pitt και Jolie, διέψευσε φήμες ότι ο Miraval επρόκειτο να πωληθεί μετά τη διάσπαση του Pitt και του Jolie.
“Οι φήμες για την πώληση του κτήματος είναι ψευδείς. Πρόκειται για μια επένδυση για όλη την οικογένεια και τα παιδιά. Συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του κτήματος “, ανέφερε ο Perrin.
“Έχουμε μακροπρόθεσμα έργα και μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο vintage του Miraval rosé το οποίο αναγράφει στην ετικέτα” εμφιαλωμένο από Pitt, Jolie και Perrin “, πρόσθεσε.
Πηγή: krasiagr.com
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις