Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν οι 90 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στη θυγατρική εταιρεία της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, την ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», αφού η πρόσληψη δεν έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ. 
Νωρίτερα, περισσότερα από 30 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Τσιμισκή 98.
Ο επικεφαλής των συμβασιούχων ηλεκτρολόγος/μηχανικός, Γιώργος Πλαγάκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι συμβάσεις μας έληξαν τυπικά στις 30/6 φέτος, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται προσωρινά σε ισχύ, μέχρι και την οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 5/9». 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι χθες, η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ απέστειλε εξώδικο στους συμβασιούχους της θυγατρικής της εταιρείας, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει την απεργία τους, καθώς οι 90 αυτοί συμβασιούχοι παρέχουν ανεξάρτητες υπηρεσίες στην ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ και πληρώνονται με πρωτόκολλα παράδοσης/παραλαβής.
Χαρακτηρίζοντας «άδικη» τη στάση της διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, ο κ. Πλαγάκος επισήμανε: «Πολλοί από εμάς, δουλεύουν στη μητρική εταιρεία από το 2009, ενώ προσφέρουμε έργο σε καθημερινή βάση και με ωράριο. Και ξαφνικά κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς εργασία, τη στιγμή που τόσο καιρό που η εταιρεία ήταν υποστελεχωμένη, καλύπταμε τα κενά, όπου υπήρχαν, και μάλιστα επάξια». 
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των 90 ατόμων, συμπεριλαμβάνονται μηχανικοί, άτομα πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, χημικοί, τεχνίτες υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, αλλά και διοικητικό προσωπικό.
Ο κ. Πλαγάκος δήλωσε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των απεργών. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις