Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

«Τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά το θύμα ήταν στο έλεoς του» είπε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με τον Αθήνα 984. 
Η εισαγγελέας πρότεινε και την ενοχή της αδελφής του θύματος Μαριαλένας Μπλάχα, η οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον κατηγορούμενο για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.   
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, «ο Στεφανάκης πρέπει να κριθεί ένοχος όπως και πρωτοδίκως και να απορριφθεί ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη, με το σκεπτικό ότι στην επίμαχη περίπτωση υπήρξε δόλος από την πλευρά του.   
«Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα με κίνητρο το συνετισμό της γιατί διατάραξε τους κανόνες που είχε θέσει από το βάθρο του δυνατού και ισχυρού. Τη χτύπησε δυνατά μέχρι θανάτου κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής της. Γνώριζε τη σημασία και τη δύναμη των χτυπημάτων του και δεν φρόντισε να αποτρέψει τις συνέπειες της πράξης του αλλά κοιτούσε μόνο πως θα τις αποφύγει ζητώντας προστασία. 
Εκμεταλλεύθηκε την έντονη ερωτική προσκόλληση της δεύτερης κατηγορούμενης και χωρίς προβληματισμό, αποδέχθηκε τη βοήθεια της αποφεύγοντας για ένα μήνα τις διωκτικές αρχές» σημείωσε η εισαγγελέας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις