Θλίψη και οργή προκαλεί η είδηση ότι η μεσογειακή φώκια “Αργυρώ”, που είχε γίνει διάσημη καθώς αναπαυόταν στις ξαπλώστρες ανάμεσα στους ανθρώπους σε παραλία της Σάμου, δολοφονήθηκε με βία.

Η είδηση πως είναι νεκρή είχε ακουστεί πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο όταν μια μεσογειακή φώκια, με εμφανή τα σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε νεκρή από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».   
Όπως έγινε γνωστό, αρχικά βρέθηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ στη συνέχεια, λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.   
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.   
Η είδηση πως επρόκειτο για την “Αργυρώ” επιβεβαιώθηκε και σκόρπισε θλίψη στο νησί. To θάνατο της φώκιας επιβεβαίωσε μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». 
Για το περιστατικό έχει ήδη ανοίξει δικογραφία το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές της Σάμου. Παράλληλα, όπως μας έκανε γνωστό το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το βίαιο θάνατο της φώκιας.     
  
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις