Σε τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση προχώρησε η Eldorado Gold, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που έως την Πέμπτη δεν δοθεί η άδεια για τις Σκουριές, τότε θα προχωρήσει σε ανάκληση των εργασιών στο έργο των Σκουριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο μεταλλείο εργάζονται 520 άτομα.

Η καναδική εταιρεία είχε δώσει χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Eldorado Gold κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό, θυμίζει ότι η προσφυγή στη διαιτησία δεν αφορά στην εκκρεμότητα με τη συγκεκριμένη άδεια, αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκου στο Στρατώνι.

Κύκλοι της Eldorado Gold ανέφεραν
: “Αυτό που έχει σημασία είναι η κυβέρνηση να δείξει ότι πράγματι θέλει να συνεργαστεί και να προωθήσει την επένδυση και όχι να κρατάει την εταιρεία σε ομηρία”.

Προσθέτουν ότι για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια ακόμη δεν έχει δοθεί.

Αν η καναδική εταιρεία προχωρήσει στην ανάκληση των εργασιών στις Σκουριές, κατόπιν υπάρχει ο κίνδυνος να μπει λουκέτο και στην Ολυμπιάδα, καθώς η Eldorado Gold υποστηρίζει ότι τα δύο μεταλλεία είναι αλληλένδετα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις