Έκτακτους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου συγκροτήθηκαν δύο συνεργεία μικτών κλιμακίων ελέγχου οχημάτων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 
Στο διάστημα αυτό ελέγχθηκαν συνολικά 33 σχολικά λεωφορεία, στα οποία δεν διαπιστώθηκε κανένα τεχνικό πρόβλημα ή έλλειψη, πλην μίας περίπτωσης. Συγκεκριμένα, σε ένα σχολικό λεωφορείο διαπιστώθηκαν τεχνικές ελλείψεις και επιβλήθηκαν οι ανάλογες διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις.
Αντίστοιχα κλιμάκια συγκροτήθηκαν και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ασφαλή και χωρίς προβλήματα μετακίνηση των μαθητών.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Χατζηβρέττας διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι των σχολικών λεωφορείων θα συνεχιστούν περιοδικά σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να μπορούν τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειές τους να αισθάνονται ασφαλείς και ήρεμοι στη μετακίνησή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις