Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κορινθία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Ειδικότερα, 98 πυροσβέστες με 40 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 24 άτομα, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ το έργο τους συντρέχουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Καλαντζής, είπε ότι «σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη» και ζήτησε να «κηρυχθούν άμεσα και πάλι δασικές οι εκτάσεις που κάηκαν.»
Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «έχουν καεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια», αλλά όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, για το μέγεθος της καταστροφής».
Ακόμη, ο κ. Καλαντζής διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μετά τις πρώτες βροχοπτώσεις δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση των παραγωγών στις καλλιέργειές τους αφού, λόγω της φωτιάς, το νερό πιθανόν να παρασύρει χώματα και να προκαλέσει ζημιές στους αγροτικούς δρόμους», προσθέτοντας ότι «εμείς ως δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να συντηρούμε την αγροτική οδοποιία».
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «οφείλω να πω ότι η Πυροσβεστική δούλεψε πάρα πολύ καλά μέρα-νύχτα, αλλά κατά την δική μου εκτίμηση θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα εναέρια μέσα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις