Με μία σκληρή επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ζητά από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και προτείνουν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. 
Μάλιστα, διερωτάται αν είναι δυνατόν να «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού».
Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, διερωτώνται επίσης, ποιοι ορθόδοξοι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου. «Αναφορικώς με το προς ψήφιση νομοσχέδιο διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!» σημειώνουν χαρακτηριστικά. 
Αναφέρουν σαφώς το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς λένε να κληθεί να αποφανθεί επ’ αυτού ο ελληνικός λαός. 
Προσθέτουν, δε, ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σθεναρά στις κυβερνητικές επιλογές γιατί, όπως αναφέρουν, αν δεν το πράξουν “θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους τους”.
Κάνουν αναφορά και στο μάθημα των Θρησκευτικών, για το οποίο ζητούν να αποσυρθούν από τα σχολεία οι Φάκελοι Μαθήματος που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα το οποίο – όπως υποστηρίζουν – ενσταλάζει εντέχνως την πεποίθηση ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες.
Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά η επιστολή των Αγιορειτών:

Σκληρή γραμμή από την Ιεραρχία 
Σκληρή γραμμή ως προς το ζήτημα της αλλαγής φύλου υιοθετεί η Εκκλησία, όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη και απηύθυνε σαφές μήνυμα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου- με τη  μορφή “ύστατης έκκλησης”– να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο. (διαβάστε εδώ)
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις