Σκουρλέτης από Αιτωλοακαρνανία: Προέχει η καταγραφή των ζημιών

Σκουρλέτης από Αιτωλοακαρνανία: Προέχει η καταγραφή των ζημιών
Η επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, θα δώσει τη δυνατότητα στα συναρμόδια υπουργεία να καταβάλλουν το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.
 
Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, σημειώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της Αιτωλοακαρνανίας.
 
Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για ζητήματα αναστολής πληρωμής οφειλών, φορολογικών, ασφαλιστικών και προς τράπεζες.
 
Όσον αφορά στα έργα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει συντονισμός μεταξύ της περιφέρειας και των δήμων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υλοποίηση.
 
Ακόμη, αναμένεται η κατάθεση τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προκειμένου να εκταμιευτούν το συντομότερο ενισχύσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για έργα στα δίκτυα ύδρευσης και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα θα δοθεί προτεραιότητα στην διάνοιξη των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τυχόν νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
 
Επίσης, είπε στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στους δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, ότι το υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτει, καθώς και με τεχνική βοήθεια.
 
Επίσης, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η χάραξη ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, βάσει του οποίου θα προωθηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με πρόνοια για τις αλληλεπιδράσεις τους σε όμορες περιοχές και στη βάση πάντα των πραγματικών αναγκών.