Εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων.
Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται σύννομες, το πιστώνουν εμπροθέσμως ως έχουν υποχρέωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελευθερία”, στη συγκεκριμένη επιχείρηση πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση, «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν, επωμιζόμενοι τις συνέπειες της πράξης τους…
Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής.
Πριν από τον ερχομό του νέου χρόνου απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους, χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων.
Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, πως οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους…
Πηγή: onlarissa, Εφημερίδα “Ελευθερία”
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις