Το μαγείρεμα με κρασί είναι πραγματικά πολύ απλό… Ο κανόνας λέει ότι αν απολαμβάνετε να πίνετε το κρασί, θα πρέπει να βάλετε αυτό το κρασί στη μαγειρική σας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρασί που μαγειρεύετε πρέπει να είναι ακριβό. Θα πρέπει όμως να είναι ένα κρασί που θα πίνατε και σεις και θα σερβίρατε στους καλεσμένους σας. Αν νομίζετε ότι έχει καλή γεύση, θα ταιριάξει καλά στο πιάτο σας.
Αν η συνταγή που μαγειρεύετε ζητά ένα φλιτζάνι ή δύο κόκκινο ή λευκό κρασί, απλά βγείτε έξω και αγοράστε ένα μπουκάλι κρασί που θα απολαύσετε να πιείτε ενώ ετοιμάζετε το γεύμα.
Όταν μαγειρεύουμε με κρασί, καλό θα ήταν να αγοράζαμε δύο μπουκάλια του ίδιου κρασιού. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα από τα μπουκάλια για να μαγειρέψουμε και το άλλο για να το σερβίρουμε κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Εάν δεν είστε κάποιος που μαγειρεύει συχνά με κρασί ή δεν θέλετε να ανοίξετε ένα ολόκληρο μπουκάλι λευκό κρασί όταν φτιάχνετε ένα πιάτο όπως πχ ριζότο, ένα τέχνασμα που συχνά χρησιμοποιούμε αντικαθιστά το λευκό κρασί με ξηρό βερμούτ.
Ένα μπουκάλι ξηρού βερμούτ, θα διαρκέσει για λίγους μήνες στο ψυγείο σας και είναι ένα καλό υποκατάστατο του ξηρού λευκού κρασιού. Το βερμούτ είναι ωραίο να το χρησιμοποιήσετε και θα αποφύγετε να ανοίξετε ένα ολόκληρο μπουκάλι, αλλά πρέπει να το συντηρήσετε μετά στο ψυγείο. Το Βερμούτ, όπως το κρασί, προέρχεται από σταφύλια και όταν ανοίξει η φιάλη του, υπάρχει πάντα κίνδυνος να χαλάσει.
Πηγή: krasiagr.com
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις