Τη δική του απάντηση για τη φωτογραφία που τον δείχνει να χαιρετά ναζιστικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έδωσε ο πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ιδεολογίες και τόνισε πως ήταν χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υποστήριξε, πρόκειται απλώς για ένα καρέ του βίντεο που σταμάτησε την ώρα που ο ίδιος χαιρετούσε το πλήθος και ουδέποτε χαιρέτησε ναζιστικά.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το συλλαλητήριο, η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», είχε αναρτήσει στο Facebook μία μακροσκελή ανακοίνωση, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του κ. Παλτσανιτίδη να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.
Γίνεται λόγος περί «έκπτωτου προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμου Παλτσανιτίδη, που τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραδώσει την προεδρία και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων».
Παράλληλα, η Κίνηση χαρακτηρίζει τον ίδιο «μισαλλόδοξο εθνικιστή που προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του».


Αξίζει να σημειωθεί ότι βλέποντας το βίντεο από όπου ελήφθη το επίμαχο στιγμιότυπο, φαίνεται ξεκάθαρα ο κ. Παλτσανιτίδης, ο οποίος κάθεται δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη, να σηκώνει αρχικά τα δύο του χέρια, μετά να κάνει γροθιά το δεξί του χέρι και κατόπιν να κάνει το σήμα της νίκης. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι χαιρέτισε ναζιστικά…

Μετά το 1.55 το επίμαχο απόσπασμα