Με εκτενή δημοσιεύματα κάλυψε ο διεθνής Τύπος το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Τα περισσότερα επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.  
Bild: Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι και δικαίως
Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους – η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild και διερωτάται: «Γιατί οι Έλληνες είναι ξαφνικά ξανά τόσο θυμωμένοι; Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι. Και σωστά», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.
Η αφορμή είναι μια διαμάχη για την ονομασία της γειτονικής χώρας ΠΔΓΜ, η οποία έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια. 
H εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι τουλάχιστον 140 000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση. Οι διοργανωτές μιλούν για σχεδόν ένα εκατομμύριο. Οι ελληνικές εφημερίδες εκτιμούν ότι περίπου 300.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών στην Αθήνα. 
«Ακόμη και η σκληρή λιτότητα και η ατελείωτη οικονομική κρίση δεν οδήγησαν τόσους πολλούς ανθρώπους στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Τρελό… Ίσως, ίσως όχι.
Ένα πράγμα είναι σαφές: Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν την διαδήλωση για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Συντηρητικοί και δεξιοί λαϊκιστές πολιτικοί καθώς και υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος  «Χρυσή Αυγή» συμμετείχαν στην διαδήλωση. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση από το καλοκαίρι του 2015. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κυβερνητικός της εταίρος, Πάνος Καμμένος και το δεξιό του κόμμα, που δήλωσε σαφώς ότι δεν θα υποστήριζε μια απόφαση που αποδέχεται το όνομα Μακεδονία για λογαριασμό της γειτονικής χώρας.
Η μεγάλη διαδήλωση απλώς χειροτερεύει την κατάσταση του Τσίπρα, γράφει επίσης το επίμαχο δημοσίευμα.   
Focus: Παράλογη διαμαρτυρία
   
«Παράλογη διαμαρτυρία για την ονομασία «Μακεδονία» εδώ και 25 χρόνια», γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο συλλαλητήριο.
Wall Street Journal: Τι γίνεται για ένα όνομα
«Τι γίνεται για ένα όνομα; Η ΠΓΔΜ θέλει να γίνει μέλος της Δύσης. Το βαλκανικό έθνος θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εάν μπορεί να επιλύσει μια διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομά του.
Αυτό το μικροσκοπικό βαλκανικό έθνος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ενταχθεί στους πιο ισχυρούς οργανισμούς της Δύσης. Πρώτα, όμως όλοι πρέπει να συμφωνήσουν για το όνομά του.»
Η Le Monde για τον Μίκη Θεοδωράκη
«Οι διαδηλωτές που έφθασαν στην Αθήνα, κραδαίνοντας την ελληνική σημαία, φώναζαν:«Μην αγγίζετε την Μακεδονία» και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Η γαλλική εφημερίδα έκανε ειδική μνεία στον συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν ο γνωστός συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι, η οκταετής οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα, δεν είχε σβήσει την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού.