Άδωνις: Την υπόθεση την έστησε ο Πολάκης

Άδωνις: Την υπόθεση την έστησε ο Πολάκης
Λάβρος εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η υπόθεση των 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κατάθεσή του, αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί δικής του υπουργίας, υποστήριξε ότι ήταν «η θητεία με το μικρότερο προϋπολογισμό σε όλη στην ιστορία του Οργανισμού» και περιορίστηκε να πει ότι διακρίνει «μεροληψία στο πρόσωπό του».

«Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση της πλειοψηφία να καλέσει πρώτα εμένα και μετά τον Πολάκη στην Επιτροπή
. Εμένα με εξετάζετε σήμερα λόγω της μηνύσεως του κ. Πολάκη. Εγώ θα απαντήσω σε όλα, αλλά εάν έλθει ο Πολάκης και καταθέσει άλλα στοιχεία πρέπει να με ξανακαλέσετε» είπε.

Και συνέχισε
: «Αναφορικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση του δήθεν διορισμού 23 ανθρώπων, το χαρτί που προβάλλεται είναι φτιαγμένο σε excel και αυτό αποδεικνύει ότι φτιάχτηκε εκ των υστέρων. Αν είχατε ζητήσει γραφολογική εξέταση θα το βλέπατε. Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον κ. Πολάκη».

Αναφορικά, με το ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την υπόθεση και φέρεται να μιλά ο διευθυντής του κ. Γεωργιάδη αναφορικά με τις 23 προσλήψεις, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ είναι «είναι πλαστογραφημένο. Είναι ένα ντοκουμέντο που μιλούσε ο κ. Θεοδώρου Παπαδημητρίου με το διευθυντή του γραφείου μου. Και αποτελεί προϊόν συρραφής σε 19 σημεία. Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτή την πλαστογραφία την έχει κάνει ο κ. Πολάκης».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «συγκεκριμένο πρόσωπο (ο επικεφαλής εταιρείας security κ. Γιαννακουλάκος) ο οποίος είχε κόντρα με τον ίδιον γιατί του διέκοψε τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιτίας ενός επεισοδίου που έγινε στο υπουργείο, πληρώθηκε από τον κ. Πολάκη για να κάνει ένα πλαστό ηχητικό ντοκουμέντο ώστε να ενοχοποιηθεί ο ίδιος».

Τελικώς, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του πήρε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να ζητήσει τον οποιονδήποτε διορισμό.

Κατά τα λοιπά,, είπε ότι «δεν υπάρχει άλλος οργανισμός που να έχει ελεγχθεί τόσες φορές όσες το ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο».

Και προσέθεσε «είναι κρίμα που οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δέχονται τόση λάσπη όλους αυτούς τους μήνες οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στο ελληνικό κράτος. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ειδική νομοθεσία και όλα αυτά έγιναν νόμιμα».Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να μην αναφερθούν στην υπόθεση Novartis.

Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την κυβέρνηση για "αντιθεσμικές μεθοδεύσεις στο χειρισμό της υπόθεσης της Novartis ώστε να στοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους".