Αίσθηση από την αποκάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ότι πρώην υπουργός ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για την υπόθεση της Novartis.

«Στη ΝΔ, κάποιοι γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό για το σκάνδαλο Novartis, και έχω την πληροφόρηση πως ασκούσαν πιέσεις για να σταματήσουν οι έρευνες. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλά στοιχεία εναντίον στελεχών της ΝΔ και από τον Αμερικανό πρέσβη στην τελευταία συνάντηση που είχαν. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί θα βρεθεί εκτεθειμένος όταν αρχίσουν να έρχονται στοιχεία από το FBI», δήλωσε ο κ. Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που διένειμε.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως, επειδή ακριβώς κάποιοι γνώριζαν, «κρυφτήκαν πίσω από το μακεδονικό. Η πατριδοκαπηλία, ξέρετε, είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα. Επιπλέον, ένας πρώην υπουργός ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI, καθώς γνώριζε πως υπήρχαν στοιχεία εναντίον του».

Είπε, επίσης, ότι αυτή «η λάθος τακτική που ακολουθεί η αντιπολίτευση και ιδίως η αξιωματική, αντιδρώντας στην υπόθεση, φέρνει την κατάσταση στα άκρα και πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε ότι «δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην δημοκρατική ιστορία της χώρας, να καταγγέλλονται με αυτό τον τρόπο δικαστές ότι έχουν στήσει μια υπόθεση», αναφέροντας στη συνέχεια πως «αντίστοιχο μπούλιγνκ με αυτό που δέχεται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, έχουμε να δούμε από το 1963, που οι ανακριτές στηΘεσσαλονίκη ερευνούσαν την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς».

Χαρακτήρισε εξίσου «απογοητευτική» την αντιμετώπιση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, «που ενώ σε όλη την Ευρώπη προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την προστασία τους, εδώ εκβιάζονται, λέγονται "κουκουλοφόροι", ενώ κάποιοι "δημοσιογράφοι" βγάζουν ονόματα στην δημοσιότητα. Μετά από αυτές τις απειλές, θα βγει κανείς να μιλήσει ξανά;».

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «το πολιτικό σύστημα δέχεται σαν μπούμερανγκ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ορίζει ότι όταν ένας ανακριτής βρεθεί μπροστά σε ένα όνομα πολιτικού, πρέπει να στείλει αμέσως την υπόθεση στην Βουλή».

«Ο νόμος αυτός που προστατεύει το πολιτικό σύστημα και παραγράφει τα αδικήματα μετά από μια κοινοβουλευτική θητεία, πλέον στρέφεται εναντίον του πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, όταν προειδοποιεί ο ανακριτής ότι θα κάνει έρευνα, ο ύποπτος προφυλάγεται» πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να κρίνουμε την δικογραφία και τις καταθέσεις των μαρτύρων. Το σκάνδαλο σε κάθε περίπτωση βέβαια, έχει προκαλέσει τριγμούς στηΝΔ με διαγραφές και ένταση στο εσωτερικό. Εάν είχαν κρατήσει την πρότερη στάση του "όλα στο φως" και "να αποφασίσει η δικαιοσύνη", θα λειτουργούσαν υπέρ των θεσμών και της Δικαιοσύνης. Τώρα όμως, μιλούν για παράλογες σκευωρίες και συνωμοσίες για να προστατευτούν μερικά στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας, και ιδίως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σαμαράς» είπε ακόμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας αυτή τη φορά: «Το πολιτικό σύστημα πιάστηκε με τη γίδα στα χέρια. Αυτό που αποδεικνύει η υπόθεση Novartis είναι ότι "δεν τα φάγαμε μαζί", αλλά κάποιοι τα έφαγαν».

Πηγή: ΑΠΕ