Le Cordon Bleu, Παρίσι

H πιο διάσημη σχολή μαγειρικής στον πλανήτη, η Cordon Bleu που εδρεύει στο Παρίσι, διαθέτει αδιαμφισβήτητα, υψηλό κύρος και είναι το καταλληλότερο μέρος όπου θα μπορούσε κανείς να σπουδάσει την τέχνη της γαλλικής γαστρονομίας. Διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, με μακροβιότερο αυτό της πόλης των Παρισίων, που ξεκίνησε πριν 120 χρόνια. Από τη συγκεκριμένη σχολή έχουν αποφοιτήσει οι διασημότεροι και πιο ταλαντούχοι σεφ. Όσοι μαθητές αριστεύσουν μπορούν να μαθητεύσουν στα καλύτερα παρισινά εστιατόρια, κάτι που θα τους δώσει την κατάλληλη ώθηση για να μπουν δυναμικά στο μαγειρικό στίβο.

Gastgewerbefachschule, Βιέννη

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή μαγειρική, η Gastgewerbefachschule της Βιέννης, έχει απίστευτη φήμη. Η σχολή προσφέρει δίπλωμα στην μαγειρική τέχνη, τριετούς φοίτησης, με πρακτική εκπαίδευση και ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι απόφοιτοι της σχολής, ξεκινούν την σταδιοδρομία τους στην Ευρώπη ή και αλλού. Συγκαταλέγεται σταθερά, ανάμεσα στις κορυφαίες σχολές μαγειρικής.

School of Artisan Food, Ηνωμένο Βασίλειο

Το σχολείο του σπιτικού φαγητού που βρίσκεται στην Αγγλία, είναι ένα εντυπωσιακό ινστιτούτο όπου διδάσκεται η παρασκευή αγνού, «χωριάτικου» φαγητού. Βρίσκεται στο δάσος του Sherwood στο Nottigham. Εκεί διδάσκεται παρασκευή ψωμιού, ζυθοποίηση, τυροκομία, κρεοφαγία και άλλα. Εκτός από τις παραδοσιακές δεξιότητες, οι μαθητές μαθαίνουν και τις πιο σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

New England Culinary Institute, Μονπελιέ

Το μαγειρικό ινστιτούτο της Νέας Αγγλίας με έδρα το Βερμόντα, είναι μια γνωστή σχολή, για ταλαντούχους μαθητές που αγαπούν τη μαγειρική. Διδάσκουν τους μαθητές την προετοιμασία υψηλού επιπέδου γαστρονομίας καθώς και διοίκηση και διαχείριση επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Ακολουθούν το μοντέλο των ολιγομελών τμημάτων με υποτροφίες κι έτσι έχουν αναδείξει εξαιρετικούς σεφ.

Culinary Arts Academy, Ελβετία

Μια ακόμη ξακουστή σχολή για την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση. Διαθέτει σχολές στη Λουκέρνη και στο Μπουβέρετ, στις όχθες της λίμνης Geneva, προσφέρει μια σφαιρική γνώση γύρω από την Ελβετική κουλτούρα, τόσο τη γαλλική όσο τη γερμανική. Επιπλέον εκεί μπορεί κάποιος να ειδικευτεί στην ελβετική ζαχαροπλαστική και στην τέχνη της σοκολατοποιίας. Θεωρείται μια από τις κορυφαίες σχολές μαγειρικής και ως εκ τούτου οι απόφοιτοί της εργάζονται στα ποιοτικότερα εστιατόρια του κόσμου.