Την διαφωνία με τους με την ονομασία «Gornamakedonija» που προτάσσεται ως η επικρατέστερη πρόταση τόσο από την Ελλάδα όσο και από την πΓΔΜ, εκφράζουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και δηλώνουν πως διοργανώσουν και τρίτο συλλαλητήριο αυτό θα είναι πιο μαζικό και οργανωμένο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή των Ενώσεων στο Facebook:

"Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και όλοι οι φορείς που διοργάνωσαν ή συνέβαλαν στα δυο προηγούμενα συλλαλητήρια, δηλώνουμε πως στις 21 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2018, μίλησε ο Ελληνικός λαός ο οποίος ήρθε αυθόρμητα να διεκδικήσει τα δίκαιά του, να πει πως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εκχωρήσει στα Σκόπια το «Άνω Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία», «Gornamakedonija» ή οτιδήποτε με αναφορά το «Μακεδονία».

Τα δυο συλλαλητήρια το ένα μετά το άλλο έγιναν κάτω από δύσκολες και εχθρικές συνθήκες όπως και πίεσης χρόνου, και όμως ο λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Την λαοθάλασσα των δυο συλλαλητηρίων δεν μπορεί κανένας να διαψεύσει. Ήταν υπεράνω κομμάτων, απλώς ο ελληνικός λαός ήρθε να βροντοφωνάξει το ΟΧΙ σε αυτούς που είναι έτοιμοι να παραδώσουν γη και ιστορία στους παραχαράκτες.
Δηλώνουμε πως αν χρειαστεί και τρίτο συλλαλητήριο αυτή την φορά θα είναι ακόμη μαζικότερο και θα είναι καταλυτικό. Αν η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος εξακολουθήσει να επιμένει σε ανιστόρητες σύνθετες ονομασίες που θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του όρου αυτού προκειμένου να ονομαστούν τα Σκόπια, τότε το τρίτο αυτό συλλαλητήριο δεν θα είναι απλώς λαοθάλασσα, θα είναι ένα τσουνάμι.

Δυστυχώς μόνον ο Ελληνικός Λαός μπορεί να διασφαλίσει την εθνική του κυριαρχία όταν το πολιτικό σύστημα αποδεικνύται ανίκανο. Εμείς γρηγορούμε…

Αδέλφια σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε…".