Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Μετά το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, εννέα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν την Καθαρά Δευτέρα σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη – τέσσερα F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, τέσσερα CN-235 και ένα ελικόπτερο Σινούκ – προέβησαν επίσης σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα. Όλα τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 39 από τις 42 παραβιάσεις έγιναν μόνο από CN-235 (αεροπλάναηλεκτρονικού πολέμου) το οποίο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν για αποστολές αναγνώρισης, με στόχο τις υποκλοπές επικοινωνιών στις περιοχές τις οποίες «χτενίζουν».

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές προκλήσεις πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας στη Σκύρο, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να χαιρετίσει και να συζητήσει ο ίδιος με πιλότους της 135 Σμηναρχία Μάχης που καθημερινά επιχειρούν στο Αιγαίο και αναχαιτίζουν τουρκικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις