Στοιχεία και για άλλους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν το επίδομα ενοικίου έρχονται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που επικαλείται τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ποσά για διαμονή έχουν πιστωθεί για τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη, τον Παναγιώτη Σγουρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Δημήτρη Μάρδα, τότε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό.

Φωτάκης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φωτάκης υποστήριξε ότι ζήτησε μεν 5.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε τα εισέπραξε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αίτηση είχε κατατεθεί όταν είχε αμφιβολίες για το που θα μείνει, αλλά τελικά βρήκε άλλη λύση για τη διαμονή του.

«Δεν πρόκειται για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής» πρόσθεσε.

Κατόπιν, ο ίδιος με ανακοίνωση του διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι έκανε χρήση επιδότησης ενοικίου. (Διαβάστε αναλυτικά)

Σγουρίδης: Έπαιρνα 50 ευρώ το μήνα

Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του υποστήριξε ότι πράγματι είχε πιστωθεί το ποσό των 7.000 ευρώ, αλλά τελικάέλαβε μόλις 350 ευρώ -50 ευρώ τον μήνα- για διαμονή του σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Αιγάλεω καθώς είναι κάτοικος Ξάνθης και δεν διαθέτει σπίτι στην Αθήνα.

Μάρδας: Θα τα επιστρέψω

Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2015, ο Δημήτρης Μάρδας δηλώνει ότι έλαβε το προβλεπόμενο από τον νόμο επίδομα ενοικίου, ωστόσο προτίθεται να το επιστρέψει.

Δηλώνει ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, «την οποία εύλογα προτίθεται να επιστρέψει». (Διαβάστε αναλυτικά)


Οι αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για Μάρδα, Φωτάκη και Σγουρίδη:Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις