Με τη φράση "κι εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών" απάντησε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών, όταν κλήθηκε, από δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Χίλτον, να σχολιάσει τη διαδήλωση που έγινε την Τρίτη στην πΓΔΜ από εθνικιστές, οι οποίοι έκαψαν την ελληνική σημαία, ζητώντας να μην αλλάξει το όνομα της χώρας και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο ίδιος παράγοντας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ στο Reuters, ωστόσο δεν είδε να «παίζουν» και να προβάλλονται εξίσου και οι δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, διαψεύδοντας μέρος όσων μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος, τέλος, στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έναντι των προσκλήσεων της Τουρκίας, ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε "καλύτερη από ποτέ", τονίζοντας ωστόσο ότι "ποτέ δεν είναι αρκετή".

Η πΓΔΜ δεν πρόκειται να δεχθεί το όνομα "Νέα Μακεδονία" και ούτε πρόκειται να αλλάξει το Σύνταγμά της, διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ωστόσο, οι θέσεις αυτές της πΓΔΜ δεν είναι ικανές να ανατρέψουν την όποια συμφωνία, καθώς ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις