"Προφανές" ότι ο θάνατος 39χρονης ανάπηρης γυναίκας με σοβαρά συνοδά προβλήματα υγείαςπροήλθε από φυσικά αίτια, αναφέρει το παράρτημα ΑμΕΑ Δυτικής Αττικής,μερικές ημέρες μετά τις εικόνες ντροπής από τη δομή που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναφέρει το Παράρτημα σε ανακοίνωση:

39χρονη Ζ. ήλθε στη φροντίδα μας σε ηλικία 11 χρόνων και, από τότε, φιλοξενήθηκε σε δομές και ιδρύματα του φορέα, όπως όριζε η ηλικία και η πάθησή της. Επρόκειτο για άτομο που γεννήθηκε με βαρύτατο, σπάνιο σύνδρομο και με σοβαρά συνοδά προβλήματα, όπως αυτό της καρδιακής βαλβιδοπάθειας. Δεν είχε αυτισμό και δεν υπόκειτο σε κανέναν περιορισμό.

Στηριζόταν στη βάδισή της ή χρησιμοποιούσε αμαξίδιο για τη μετακίνησή της, εξαιτίας της σωματικής δυσμορφίας και αστάθειας.

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε στο Παράρτημά μας, επειδή αυτό έχει καλύτερη πρόσβαση σε νοσοκομεία και καλύτερη ιατρική φροντίδα. Προ έτους περίπου, η υγεία της είχε σοβαρά επιβαρυνθεί. Την μετακινήσαμε στη Μονάδα του Σκαραμαγκά προσωρινά, επειδή εκεί εργαζόταν νοσηλεύτρια, με την οποία είχε χρόνιο θετικό δεσμό και πράγματι η κα Μπ. και το υπόλοιπο προσωπικό κατάφεραν και επανέφεραν τη Ζ. σε ελεγχόμενη, αλλά σοβαρή κατάσταση.

Η κατάστασή της, όμως, παρέμεινε σοβαρή, με συνέπεια να αποφασισθεί, την 1η Μαρτίου, από το ιατρικό επιτελείο του Παραρτήματος η μεταφορά της σε νοσοκομείο, όπου, δυστυχώς, κατέληξε το ίδιο βράδυ".

Σύμφωνα με το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, "από τα παραπάνω, γίνεται προφανές ότι πρόκειται για φυσικό θάνατο ατόμου με σοβαρότατο σύνδρομο και σοβαρότατα προβλήματα".

"Συλλυπούμαστε την οικογένεια, που χρόνια συντρέχει και γνωρίζει καλά τις ενέργειές μας, καθώς και την άξια νοσηλεύτρια κα Μπ., που είχε βαθύ ψυχικό σύνδεσμο με τη θανούσα. Στο πρόσωπό της, τιμούμε όλα τα μέλη του προσωπικού του φορέα μας, που, όπως και σε άλλους φορείς (π.χ. νοσοκομεία), μέσα από τους ανθρώπινους δεσμούς που δημιουργούν με τους ανθρώπους που φροντίζουν, δίνουν ζωή, ελπίδα και παρηγοριά, δημιουργώντας, έτσι, ρωγμές στο πλαίσιο της απρόσωπης ιδρυματικής ζωής. Τα περισσότερα άτομα στη φροντίδα μας, με τα τόσο σοβαρά σύνδρομα, ξεπερνούν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους, χάρη και στη φροντίδα του προσωπικού και των γονέων που συνδράμουν το έργο μας.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας και να σεβαστούν το θάνατο του ανθρώπου και το πένθος όλων όσων αγάπησαν τη Ζ. και υπενθυμίζουμε ότι η συνειδητή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων μπορεί να έχει νομικές συνέπειες".

Σημειώνεται ότι προ ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες με ΑμΕΑ δεμένα σε κρεβάτια στο πρώην "Λοιμωδών" που υπάγεται στο Παράρτημα ΑμΕΑ Δυτικής Αττικής. Είχαν μεταφερθεί εκεί από δομή του Σκαραμαγκά, όπου επίσης – σύμφωνα με καταγγελίες – επικρατούσαν άθλιες συνθήκες.

ΟΠαναγιώτης Μπαλακτάρης, νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου "Οικογένεια"των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, κατήγγειλε πως 30 αυτιστικά άτομαπου μέχρι πρότινος νοσηλεύονταν στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, πλέον έχουν μεταφερθεί σε άλλες ακατάλληλες δομές με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.

"27 άτομα με αυτισμό, χρόνιες παθήσεις, εγκεφαλοπάθεια και νοητική στέρηση, τα οποία βρίσκονταν στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, το οποίο λειτουργούσε από το 1989. Όμως με τα χρόνια απαξιώθηκε, αφέθηκε να ερημώσει, να παρακμάσει… Υπήρχε έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έλλειψη φροντίδας στο κτίριο με αποτέλεσμα το κτίριο να αρχίσει να φαίνεται ακατάλληλο για οίκηση.

Αυτά έγιναν σκοπίμως, διότι ήθελαν να πάρουν τα παιδιά από το κτίριο αυτό, το οποίο είχε φτιαχτεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τους γονείς και τους κηδεμόνες για να φιλοξενήσει φοιτητές, ένα είδος φοιτητικής εστίας. Είναι πολύ μεγάλο κτίριο, έχει εξώστες, μπαλκόνια, παρέχει δυνατότητα προαυλισμού και μέσα και έξω, ακόμα και αν βρέχει μπορούσαν τα παιδιά να προαυλίζονται. Τουςπήραν από εκεί, τα παιδιά είναι από 35 έως 52 ετών, τα 21 τα πήγαν στο πρώην Λοιμωδών στο παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής, στην Αγία Βαρβάρα και τα 6 στο παράρτημα Μελισσίων".

"Η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι ανυπόφορη για τα ίδια, κινδυνεύουν κυριολεκτικά, και το λέω με πλήρη γνώση της κατάστασης, γιατί το 2009 που αποπειράθηκαν να μετακινήσουν κάποια από αυτά, κάποια πέθαναν δυστυχώς, διότι οι παθήσεις τους λένε οι ειδικοί ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε απότομη μετάβαση από το ένα περιβάλλον στο άλλο.

Μάλιστα, την 18η Οκτωβρίου του 2017, οπότε και μετακινήθηκαν οι γονείς είχαν πάει έξω από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά για να διαμαρτυρηθούν διότι δεν ήθελαν να μετακινηθούν τα παιδιά και δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα μετακινηθούν τα παιδιά.

Και η πολιτεία δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω, ζήτησε ακόμα και τη σύλληψή τους στα όρια του αυτοφώρου. Γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι έχουν αυτά τα άτομα που δεν μπορεί να τα προσέξει κάποιος που δεν είναι ειδικός, γι’αυτό δεν τα προσέχουν οι ίδιοι, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να τα παίρνουν στο σπίτι ή να τα επισκέπτονται".

"Στο Λοιμωδών εξεπλάγην με τις φωτογραφίες που είδα. Είδα παιδιά τα οποία είναι δεμένα αντίθετο πόδι – αντίθετο χέρι στα κρεβάτια με ιμάντες στην Ελλάδα του 2018, στην Ελλάδα της Ευρώπης, σε μιά κατάσταση η οποία απέχει από το να θεωρηθεί ότι έχουμε κοινωνικό κράτος, αλλά αν έχουμε γενικά κράτος", σημείωσε.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως "καλύπτει και στηρίζει τη Στάση Εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) την Δευτέρα 5 Μαρτίου 8πμ – 12 το μεσημέρι και την Συγκέντρωση των Εργαζομένων στην πύλη του Θεραπευτηρίου στις 8πμ για την ανάδειξη των τρομακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση".

Υποστηρίζει επίσης:

"Οι 38 μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που υπήρχαν στην χώρα μας, συγχωνεύτηκαν σε 12 Περιφερειακά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στα πλαίσια της εφαρμογής των Μνημονίων για περιστολή των δαπανών.

Σε κάθε Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, περιθάλπονται ταυτόχρονα χρόνιες παθήσεις, άτομα με ειδικές ανάγκες, ευπαθείς ομάδες, παιδιά για υιοθεσία που με βάση τις επιστημονικές ανάγκες θα έπρεπε να περιθάλπονται σε ξεχωριστές μονάδες.

Η κοινή Νοσηλεία διαφορετικών περιστατικών μετατρέπει τις συνθήκες περίθαλψης και εργασίας σε «κόλαση».

Η έλλειψη Μονάδων έχει αυξήσει τις λίστες αναμονής για περίθαλψη ατόμων που ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα».

Η λίστα αναμονής για εισαγωγή σε Προνοιακές Μονάδες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τον ένα χρόνο.

Πως μια άνεργη οικογένεια με οικονομικά προβλήματα μπορεί να συντηρήσει, να περιθάλψει στο σπίτι της ένα τέτοιο άτομο; Πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των λιστών αναμονής.

Το προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων πριν την κρίση ήταν 5.500. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβε 4.000 προσωπικό στις Μονάδες και επί των ημερών της λιγόστεψαν σε 2.600 (μόνιμοι – επικουρικοί). Δεν έγινε καμία πρόσληψη παρά μόνο ελαχίστων επικουρικών, παρότι καθημερινά έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις και αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών.

Στις Προνοιακές Μονάδες περίθαλψης συναντάς και άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν διαθέτουν οργανόγραμμα λειτουργίας. Το λιγοστό προσωπικό μετακινείται από μονάδα σε μονάδα. (…)

Παρά την ανάδειξη των επικίνδυνων συνθηκών περίθαλψης και την αδήριτη ανάγκη για πρόσληψη νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, βρεφονηπιοκόμων, γιατρών και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων, σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση.

Καθημερινά είναι τα περιστατικά βίας, τραυματισμοί παιδιών από άλλα παιδιά ή σοβαροί αυτοτραυματισμοί.

Πως μια μοσηλεύτρια για 40 περιθαλπόμενους να το αντιμετωπίσει;

Σε κάθε Μονάδα υπηρετεί ένας γιατρός όχι κλάδου ΕΣΥ αλλά ΠΕ. Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες εφημερίες.

Πως είναι δυνατόν τέτοια περιστατικά απόγευμα- νύχτα Σαββατοκύριακα να βρίσκονται χωρίς ιατρική κάλυψη.

Όταν συμβεί κάτι με την υγεία τους καλείται ο γιατρός από το σπίτι του ή δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ για κάθε 2 περιθαλπόμενους θα έπρεπε να είναι ένας Νοσηλευτής.

Αντί για 10 σε κάθε βάρδια στη Μονάδα βρίσκεται ένας Νοσηλευτής!!!

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις κονδυλίων λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται.

Οι Μονάδες δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποστηρικτικές υποδομές και υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες νοσηλείας.

Δηλαδή δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι που να παρέχουν ασφάλεια, σύγχρονα αναπηρικά καροτσάκια, αυτοκίνητα μεταφοράς περιθαλπόμενων, ειδικός διαμορφωμένος περιβάλλοντας χώρος κ.α.

Δεν διαθέτουν οι Μονάδες πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα, βενζίνη για μετακίνηση των οχημάτων, δεν μπορούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Δεν έχουν χρήματα για συντήρηση και επισκευή των υδραυλικών και άλλων τεχνικών εγκαταστάσεων.

Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων υποδομών για την αυτοπροστασία των περιθαλπομένων για την αποφυγή τραυματισμών χρησιμοποιείται το μέτρο της καθήλωσης με ιατρική εντολή.

Όπως και στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δυστυχώς λόγω ελλείψεων προσωπικού η καθήλωση περιθαλπομένων από εξαίρεση καταντάει κανόνας.

Δεν τηρούνται οι οδηγίες της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ατόμων με διαταραχές για ολιγόωρη καθήλωση και στις Προνοιακές Μονάδες καθ’ ότι δεν υπάρχει προσωπικό.

Με βάση την Επιτροπή η καθήλωση γίνεται για την αποφυγή βαριάς σωματικής βλάβης του ασθενούς, προσωπικού ή τρίτων.

Η απόφαση για την καθήλωση και απομόνωση είναι προσωρινό μέτρο και λαμβάνεται με συνεργασία όλων των μελών της θεραπευτικής ομάδας.

Η καθήλωση ή απομόνωση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου θεραπείας που αποφασίζεται ταυτόχρονα.

Η καθήλωση δεν μπορεί να διαρκεί πάνω από 12 ώρες το 48ωρο.

Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο πρέπει να μεσολαβεί ανεξάρτητη εποπτεία.

Είναι επιβεβλημένη η συνεχής εξέταση του περιθαλπόμενου.

Συνεχώς παρακολουθείται από το προσωπικό και τους γιατρούς.

Τα περιθαλπόμενα παιδιά που προέρχονται από τον Σκαραμαγκά βρίσκονταν σε ένα απομονωμένο κτίριο από άλλα κτίσματα και τα παιδιά μεταφέρθηκαν δίπλα από το Κέντρο της πόλης Αγία Βαρβάρα.

Όχι στο Λοιμωδών όπως λέγεται το οποίο παραμένει κλειστό ως Νοσοκομείο αλλά σε άλλο χώρο που στεγάζεται το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής. Το μόνο κοινό με το Λοιμωδών που έχουν είναι η κοινή είσοδος.

Στο Σκαραμαγκά ο χώρος ήταν απαράδεκτος για νοσηλεία παιδιών ΑΜΕΑ.

Ο χώρος που μεταστεγάστηκαν στην Αγία Βαρβάρα, επίσης θέλει πολλές διορθώσεις. Πώς όμως να βελτιωθεί ο χώρος;

Δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την περίθαλψη ΑΜΕΑ. Χρειάζονται κονδύλια για την βελτίωση των υποδομών και των τεχνικών μέσων. Επίσης είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη προσωπικού για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης.

Δυστυχώς ούτε στο Σκαραμαγκά, ούτε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής της Αγίας Βαρβάρας, ούτε στις άλλες 38 Μονάδες είναι ιδανικές οι συνθήκες νοσηλείας.

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας υπάρχουν 152 περιθαλπόμενοι, χωρίς Παθολόγο, Καρδιολόγο και χωρίς επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό.

Τί απαντά το υπουργείο

"Οι φιλοξενούμενοι δεν εκδιώχθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά. Η απόφαση απομάκρυνσης των φιλοξενουμένων από το Σκαραμαγκά βασίστηκε σε εκθέσεις ανεξάρτητων αρχών, αλλά και σε αποφάσεις θεσμικών οργάνων"επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, "δύο εκθέσεις κλιμακίων του Συνηγόρου του Πολίτη από το 2014 και πρόσφατη (23/2/2017) που επιτάσσουν την άμεση διακοπή της λειτουργίας του Σκαραμαγκά. Έκθεση των Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας (24/4/2017) όπου διατυπώνεται ρητά το ερώτημα «γιατί καθυστερεί το κλείσιμο της μονάδας;Όμοιες αποφάσεις που είχαν πάρει δύο προηγούμενες διαφορετικές διοικήσεις του ιδρύματος.

Στις αποφάσεις που πήραν ομόφωνα οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων του Σκαραμαγκά (20/2/2017) και της δομής Υποδοχής, δηλαδή του παραρτήματος Χρονίων Πασχόντων Δυτικής Αττικής (10/2/2017).

Στις απόψεις του εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα (24η συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΚΠΠ, 19/7/2016) που, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη δομή Σκαραμαγκά «αποθήκη ψυχών και εργαζομένων».

Στις υποδείξεις του αρμόδιου Επιστημονικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στον Παράρτημα (1/2/2017)".

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας συμπληρώνει: "Μέσα στο ίδρυμα Σκαραμαγκά, οι συνθήκες διαβίωσης ήταν στην καλύτερη περίπτωση τριτοκοσμικές. Την απερίγραπτη επικρατούσα κατάσταση είχε διαπιστώσει και ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο ζητούσε σε δύο εκθέσεις του την άμεση μεταφορά των φιλοξενουμένων σε κατάλληλες δομές.

Επισημαίνουμε ότι το ίδρυμα δεν φιλοξενούσε παιδιά ΑΜΕΑ, αλλά ενήλικες 40 και 50 ετών, που, μέχρι πρότινος, εξετάζονταν από παιδιάτρους.

Στις δομές όπου μεταφέρθηκαν οι φιλοξενούμενοι, εξετάζονται από τις κατάλληλες για τις παθήσεις τους ιατρικές ειδικότητες.

Αναφορικά με το σενάριο ότι ο σκοπός της μετακίνησης είναι η εκποίηση του ακινήτου, αποσαφηνίζουμε ότι ουδέποτε ο ΟΑΕΔ που είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε πρόθεση εκποίησής του. Ο ισχυρισμός ότι είναι φιλέτο ένα κτίριο που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως σχολή και εστία μηχανικών Εμπ. Ναυτικού, προφανώς δεν ευσταθεί. Μία επίσκεψη θα πείσει κάθε καλόπιστο".

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι οι φωτογραφίες φιλοξενουμένων που διαρρέουν στον Τύπο και η διατάραξη της λειτουργίας της Μονάδας και της ηρεμίας των περιθαλπόμενων για λόγους πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, έχει συνέπειες στους ίδιους τους ωφελούμενους.

"Πόσω μάλλον, όταν η έκθεση ανθρώπων που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε κοινή θέα αποτελεί παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων ή κακή άσκηση των δικαιωμάτων τους"σημειώνει το υπουργείο.

Και συνεχίζει: "Σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και τις γραπτές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών, ακολουθείται η πρακτική της καθήλωσης εξατομικευμένα. Δηλαδή, για άτομα που αποδεδειγμένα μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται σε κατάσταση υπερδιέγερσης. Η καθήλωση, που ακολουθούσαν ως μέτρο αντιμετώπισης των διεγέρσεων από ετών και στη Μονάδα του Σκαραμαγκά, στις νέες μονάδες σταδιακά μειώνεται, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Είναι, όμως, επικίνδυνο να παύσει απότομα, χωρίς να έχει αναπτυχθεί άλλο σύστημα παρακολούθησης και, μάλιστα, σε περίοδο προσαρμογής. Η πρακτική της καθήλωσης εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο για άτομα που αποδεδειγμένα μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους και επιβάλλεται να προστατευθούν.

Είναι δεδομένο ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τους 27 φιλοξενούμενους έχουν βελτιωθεί.

Ο προαυλισμός γίνεται, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες σε κήπο με ειδικές προδιαγραφές ή στον ελεύθερο χώρο του Παραρτήματος. Καθημερινά, γίνεται εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία, καθημερινά γίνεται ιατρικός έλεγχος και δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον γίνεται έλεγχος ζωτικών σημείων.

Οι γονείς έχουν την υποστήριξη ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και όλου του προσωπικού, που επί 30 (ή και 41 χρόνια) χρόνια φροντίζει τα παιδιά τους, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το κράτος βελτίωσε τη ζωή των φιλοξενουμένων, όπως έχει καθήκον και υποχρέωση.

Το παράρτημα βρίσκεται υπό το συνεχή έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων της πολιτείας.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η αν. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, όχι μόνο ανταποκρίθηκε σε αιτήματα γονέων για προκαθορισμένες συναντήσεις, όπως, για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2016 και στις 23/2/2017, αλλά τους συνάντησε και χωρίς ραντεβού τόσο τον Μάρτη του 2017, όσο και λίγες ημέρες, πριν από τη μεταφορά των φιλοξενουμένων, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις