Στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στον Έβρο, έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι τουρκικές αρχές.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο εισαγγελέας Αδριανούπολης έδωσε εντολή να αποσταλούν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής χωροφυλακής στην Άγκυρα, ενώ συνεχίζονται οι υπόνοιες από τουρκικά ΜΜΕ για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, οι αρχές θα ελέγξουν τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που ενδέχεται να έχουν τραβήξει οι δύο στρατιωτικοί, αλλά και να διαπιστώσουν εάν έχουν σβηστεί από τα τηλέφωνα κάποια ψηφιακά δεδομένα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Από τις πρώτες ώρες της σύλληψής τους είχε διαρρεύσει ότι στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βρίσκονταν φωτογραφίες από ίχνη στο χιόνι, ώστε να τα δείξουν στους ανωτέρους του.

Μάλιστα, ο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού φέρεται να είπε στην κατάθεσή του:«Καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή τις κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω τη λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η κατάθεση του δεύτερου στρατιωτικού:«Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό».

Διαβάστε επίσης:

Sabah: Οι Έλληνες στρατιωτικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν μετανάστες να μπουν στη χώρα

Handelsblatt: Ενέχυρο για την Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί;

Καμμένος: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων είναι θέμα και της ΕΕ