Περίπου 150 ταξιδιωτικοί πράκτορες πρόκειται να παρακολουθήσουν την 9η ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Συμποσίου Gourmet Touring.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να μαγειρεύουν ελληνικά φαγητά, φέτος στην κουζίνα της Πελοποννήσου, από τις ελιές και το ελαιόλαδο της Καλαμάτας μέχρι τις σταφίδες της Αιγιαλείας.

Το μενού περιλαμβάνει σπανάκι και τυρόπιτες με σάλτσα φέτας, αρωματικό κοτόπουλο με τραχανά λαχανικών και καραμελωμένα ζυμαρικά με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό του κουταλιού.

Έλληνες παραγωγοί, σεφ, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου θα παραστούν στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις εκδηλώσεις: στις 12 Μαρτίου στο Λονδίνο, στις 13 Μαρτίου στο Δουβλίνο, στις 14 Μαρτίου στο Μάντσεστερ και στις 15 Μαρτίου στο Εδιμβούργο.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος της Aldemar Resorts, χορηγός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, δήλωσε: «Εμπλουτίσαμε το ήθος της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής (την κουζίνα των γιαγιάδων και των μητέρων μας) και την παρουσιάζουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνοντας τη δυνατότητα να ξαναδημιουργήσουν τα πιάτα, καθώς απολαμβάνουν με την ομάδα των συναδέλφων τους. Ελπίζουμε, επίσης, ότι επιστρέφοντας σπίτι, οπλισμένοι με συνταγές, θα μαγειρέψουν αυτά τα πιάτα στην οικογένειά τους.

«Το σπιτικό ελληνικό φαγητό σχετίζεται με τη δέσμευση και την αυθεντική φιλοξενία, ένα σπιτικό γεύμα αναδεικνύει την αίσθηση ότι ανήκετε στην οικογένεια. Δημιουργείται με τέτοιο τρόπο ώστε εξασφαλίζεται η θρεπτική αξία χωρίς να χάνεται η χαρακτηριστική γεύση του».

Στους χορηγούς συμπεριλαμβάνονται το Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και Enterprise Greece.

Επίσης το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι χορηγός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, ενώ η Classic Collection Holidays υποστηρίζει τις εκδηλώσεις του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και του Εδιμβούργου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις