Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, διαβιβάστηκε το απόσπασμα των πρακτικών της χθεσινής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για αυτήν τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

«Υπήρξε μία αήθης επίθεση εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απεκλήθη πράκτορας και κατάσκοπος των Τούρκων. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους του συνόλου των βουλευτών των άλλων κομμάτων και με ομόφωνη απόφαση σήμερα στέλνουμε στον πρόεδρο της Βουλής το απόσπασμα αυτό των πρακτικών, που τυπικά έχει διαγραφεί, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα διότι οι δηλώσεις αυτές εναντίον συναδέλφου μας αποτελούν προσβολή, όχι μόνο προσωπική προς τον συνάδελφο, ο οποίος είναι και ένας από πιο εξαιρετικούς βουλευτές που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, αλλά αποτελούν προσβολή προς όλους τους βουλευτές, προς το Κοινοβούλιο, τον λαό και τους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν» ανέφερε ο κ. Δουζίνας.

Διαβάστε: Επεισόδιο εις βάρος μουσουλμάνου βουλευτή προκάλεσε ο Κασιδιάρης

Την ίδια ώρα, όμως, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλετής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα».

«Δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός, χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό του Προέδρου της Τουρκίας που είπε έχουν τέσσερις δικούς τους στην ελληνική Βουλή και δεν βγήκε κανείς από τους τέσσερις να του πει ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει κάποιον άλλον βουλευτή του σε αυτήν τη συνεδρίαση", επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο να του ζητά να μην εκστομίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις