Σε "τεντωμένο σχοινί" βαδίζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με φόντο τη συνεχιζόμενη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ "λάδι στη φωτιά" ρίχνουν και οι δηλώσεις προέδρων ακροδεξιών κομμάτων της Τουρκίας που οραματίζονται τουρκοκρατία!

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Πρόεδρος του ΒΒΡ (Κόμμα Μεγάλη Ένωση), Μουσταφά Ντεστιτζί, σχολιάζοντας το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα,δήλωσε:

"Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής: Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους.

Πρώτα ο θεός, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους".


Διαβάστε: Γιλντιρίμ: Η τουρκική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για τους δύο στρατιωτικούς
Διαβάστε: Απειλές Γιλντιρίμ προς Λευκωσία: Οι προκλητικές δραστηριότητες στη Μεσόγειο θα έχουν απάντηση
Διαβάστε: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Επτά παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο
Διαβάστε: Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία
Διαβάστε: Το Βερολίνο ζητεί αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας
Διαβάστε: Σαουδάραβας πρίγκιπας: Η Τουρκία μέρος του τριγώνου του κακού


Επιπλέον, ο ακροδεξιός ηγέτηςΝτεστιτζί είπε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία, στο τουρκικό έθνος και στο τουρκικό κράτος. "Επιθυμώ να εκφράσω την προσδοκία μου η ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και να μην τα επιτρέψει ξανά", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ντεστιτζί ζήτησε η Ελλάδα το συντομότερο να απελάσει προς την Τουρκία τους ενόχους για τρομοκρατία και συμπλήρωσε: "Από εκεί και μετά θα έχει δικαίωμα να υποβάλει κάποια αιτήματα στην Τουρκία".


"Θα διδάξουμε ξανά ιστορία"

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Κόμματος Κινήματος Εθνικιστών, Ερχάν Ουστά, ο οποίος τόνισε πως "κάποιος πρέπει να πει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν το πούμε, ξέρουμε πώς θα… σφηνώσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, θα διδάξουμε ξανά ιστορία".

Τόσο το κόμμα Μεγάλη Ένωση, όσο και το Κίνημα Εθνικιστών είναι ακροδεξιά. Το δεύτερο είναι ανεπίσημα γνωστό ως Γκρίζοι Λύκοι, αναφερόμενο στην ανεπίσημη παραστρατιωτική νεολαία του.

Στις Βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2015, το κόμμα πήρε 10,69% (5.085.524 ψήφοι) και κέρδισε 41 έδρες, διατηρώντας τη θέση του ως τέταρτο κόμμα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. Παρά το γεγονός ότι έχει τον χαρακτήρα παραστρατιωτικής οργάνωσης και ότι μέλη του έχουν προβεί σε παράνομες δραστηριότητες δεν έχει υποστεί καμία ποινική ή δικαστική δίωξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις