Αδιανόητες ατάκες ακούστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, κατά τη διάρκεια της ιστορικής, για περισσότερους από έναν λόγους, δίκης του Αμβρόσιου για υποκίνηση βίας και μίσους και κατάχρηση αξιώματος.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρίσκεται κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση εννέα μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς) με αφορμή άρθρο που είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2015, το οποίο τιτλοφορείτο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι συνήγοροι του Αμβρόσιου, στα έδρανα των οποίων κάθεται και ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, απηύθυναν απίστευτες ερωτήσεις προς τον Λίο Καλοβυρνά, ο οποίος βρέθηκε στο δικαστήριο ως παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «αν σας πω δεσποινίς, θα θιχτείτε», «Το ότι βγήκατε χέρι χέρι με το σύντροφό σας δε σημαίνει ότι προκαλείτε;», «Αισθάνεστε φυσιολογικός;», «Ο Φρόιντ λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι».

Σύμφωνα, επίσης, με το ρεπορτάζ, η πρόεδρος του δικαστηρίου ρωτούσε για συγκεκριμένα αποσπάσματα στο άρθρο εάν αφορούσαν πολιτικούς ή ομοφυλόφιλους.

Παρέλειψε, όμως, να αναγνώσει αποσπάσματα στα οποία ήταν ξεκάθαρες οι αναφορές του μητροπολίτη στην ομοφυλοφιλία.

Όπως ακούστηκε, στην ανωμοτί κατάθεσή του ο μητροπολίτης είχε ισχυριστεί ότι το άρθρο του αφορά πολιτικούς και όχι ομοφυλόφιλους.

Ένταση και επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Από ένταση και επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου χαρακτηρίστηκε η δίκη του Αμβρόσιου.

Όπως γράφει το best.gr, αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ύψωσαν διάφορα πανό κατά του θρησκευτικού σκοταδισμού και του φασισμού, ενώ επιτέθηκαν και κατά του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη.

Η κατάσταση εκτονώθηκε χάρη στην παρέμβαση αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις