Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στις Καστανιές όταν ένας μεθυσμένος Τούρκος πολίτης πέρασε παράνομα τα σύνορα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο ιστότοπος thrakinea.gr ο Τούρκος πολίτης -κουρδικής καταγωγής κατά δήλωσή του- ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος συνέχισε να τρέχει. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και αφού ένιωσε ασφαλής παραδόθηκε στουςαστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε Κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, δεν αποκλείεται όμως να είναι κοντά στα 40.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι Τούρκοι πολίτες που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα ήταν τέσσερις. Όταν εντοπίστηκαν αρχικά από τουρκική περίπολο, αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα η περίπολος να πυροβολήσει με άσφαιρα για να τους εμποδίσει.

Τελικά συνελήφθησαν οι τρεις ενώ ο τέταρτος κατάφερε να περάσει και είναι αυτός που συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.