Το 1ο Thessaly Wine Festival διοργανώνει στη Λάρισα το Σάββατο, 24 Μαρτίου ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινοποιών και του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας.

Συνδιοργανωτές είναι επίσης τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 26 οινοπαραγωγοί από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας όπου θα παρουσιάσουν ποικιλίες κρασιών από την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως master classes και τεστ Οινογνωσίας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος σημείωσε ότι «από την εκδήλωση θέλουμε να έχουμε μια προστιθέμενη αξία για το προϊόν του κρασιού».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής είπε ότι «είναι μια σημαντική εκδήλωση καθώς όλες αυτές οι συνέργειες βοηθούν στην προώθηση των προϊόντων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας Γρηγόρης Βλαχάκης είπε πως «στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους Θεσσαλούς». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων Θάνος Καραθάνος υποστήριξε ότι το φεστιβάλ «δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί ο Θεσσαλικός αμπελώνας ο οποίος είναι άγνωστος εκτός των συνόρων, παρά τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά».

Η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Λένα Λιάγκουρα τόνισε ότι «επιθυμούμε το ταξίδι του θεσσαλικού οίνου να ξεκινήσει από αυτή την εκδήλωση και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις