Τσίπρας: Η Τουρκία έλαβε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιστορία της Ε.Ε.

Τσίπρας: Η Τουρκία έλαβε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιστορία της Ε.Ε.

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και η στάση της Άγκυρας στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών ήταν τα δύο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες

«Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη παρουσιάσαμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Πρέπει να παρατηρήσουμε μία ποιοτική αλλαγή από την πλευρά της Τουρκίας που πρέπει να μας ανησυχήσει», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε δηλωνοντας ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι «πρέπει να εγκαταλείψει τις λογικές διαρκούς προκλητικότητας καθώς έχει μόνο να χάσει από αυτές. Το μήνυμα της Ε.Ε. προς την Τουρκία είναι το πιο ξεκάθαρο και ισχυρό που έχει διατυπωθεί στην ιστορία της Ε.Ε.».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, ότι «εξασφαλίστηκε σαφής αναφορά στα συμπεράσματα για τους δύο στρατιωτικούς για την ανάγκη γρήγορης επίλυσης του ζητήματος και με διαβεβαίωσαν ότι θα θέσουν το ζήτημα στον πρόεδρο Ερντογάν. 

Είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση σε ό,τι αφορά το θέμα. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε το θέμα να λυθεί σε διμερές επίπεδο με τη διακριτική στήριξη των εταίρων μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας αλλά παράλληλα στηριζόμαστε στην επίσημη και ανοιχτή πιο υποστήριξη των εταίρων μας».

 Διαβάστε επίσης: Ευρωπαίοι ηγέτες: Καταδικάζουμε την τουρκική προκλητικότητα, Ανησυχούμε για τους Έλληνες στρατιωτικούς