Στρατοδικείο αναμένεται να περάσουν οι τρεις φαντάροι σε φυλάκιο της Κόνιτσας, που κακοποίησαν το άτυχο σκυλάκι εξοργίζοντας ακόμα και μη φιλόζωους με την πράξη τους, καθώς παρότι έχουν απολυθεί πρόσφατα, διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία, με αποτέλεσμα η δικογραφία να σχηματίζεται από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Οι δράστες της κακοποίησης του ζώου εντοπίστηκαν χάρη σε καταθέσεις άλλων φαντάρων που υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα και έτσι δεν χρειάστηκε να εντοπιστούν ηλεκτρονικά αν και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε από την πρώτη στιγμή το υλικό που συγκέντρωσε στην αρμόδια στρατιωτική ανακριτική Αρχή. Το υλικό αυτό θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Όσο για το σκυλάκι, ζει, είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο είναι φοβικό και δεν εμπιστεύεται κανέναν, παρά μόνο έναν ηλικιωμένο που το ταΐζει. Έχει εντοπιστεί από φιλοζωική οργάνωση και εντός των ημερών πρόκειται να απομακρυνθεί από το στρατόπεδο.

Ζητούν συγγνώμη οι δύο από τους τρεις

Την ειλικρινή τους συγνώμη για το περιστατικό με τον σκύλο σε στρατόπεδο της Κόνιτσας, τονίζουν με δήλωση τους στην paramythia-online.gr και στο thespro.gr, οι 2 νεαροί που εμπλέκονται στο συμβάν.

Οι δύο άνδρες δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια, ενώ σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτο προς τις αρχές τους.

Αναλυτικά η δήλωση των δυο ανδρών:

"Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων."

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις